V. Čmilytė-Nielsen: laikas konfliktą Seime pakeisti konstruktyviu darbu

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad ateinančios savaitės pirmojoje pusėje numatomi pokalbiai su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos lyderiais sprendžiant jų frakcijos atstovavimo klausimą parlamento valdyboje.

„Šiandien pokalbiuose su žiniasklaida vėl pakartojau, jog yra kelios priemonės, kurias mes norime aptarti su opozicine LVŽS. Šios priemonės, beje, gimė vakar rytą. Planavau jas aptarti vakar po pietų, nes diena buvo labai užimta. Tačiau Ramūnas Karbauskis per tą laiką paviešino savo sprendimą palikti Seimą. LVŽS jau spėjo išsirinkti ir naują frakcijos seniūnę. Sveikinu kolegę Aušrinę Norkienę. Tuo pačiu metu apie pasiryžimą perimti lyderystę viešai pasisakė ir laikinasis premjeras Saulius Skvernelis“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė teigia, kad susitikti su „valstiečių“ lyderiais būtų tikslinga kitos savaitės pirmoje pusėje, kai galutinai bus aišku, kas atstovaus LVŽS dialoge su parlamentu, kas liks Seime, o kas iš jo pasitrauks.

„Per tą laiką pabendrausiu ir su kitomis frakcijomis. Laikas konfliktinio starto etapą pakeisti konstruktyviu darbo etapu“, – rašo parlamento vadovė.

V. Čmilytė-Nielsen primena kol kas dėl patvirtinto koronaviruso dirbanti iš namų ir viliasi, kad pirmadienį neformalūs susitarimai dėl saugaus parlamentarų darbo bus patvirtinti Seimo valdybos posėdyje.

„Pertvaros, maksimaliai sumažinti kontaktai ir nuolatinis testavimas. Bei nuotolinio parlamentarų darbo proceso spartinimas – tai pagrindinės kryptys“, – apibendrino Seimo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Čmile mes rinkėjai boikotuojam darba su tavim beto reik įrodyti ar tu kaip ir tėvas nedirbi rusijai tai butu grėsme lietuvos valdžiai tai butina išaiškinti tiesiog tautos ramybei

tai

tai portretas
tai isviso ar ji suvokia savo darba ir atsakomybe. Nieko nuostabaus - ponia soko nuo pampersu keitimo prie valstybes valdymo, bet kad dar ir tokia piktybine Apgailetina sutre.

Anonimas

Anonimas portretas
ar ši persona dar mąsto, juk viena sako , kita daro, gerbiam Karbauską, kuris visada sakydavo be apsimetimo, ir darydavo, ką sakydavo, o čmilytei linkiu nusileisti ant žemės ir pradėt gerbt ne tikm konservatorius, bet ir valstiečių rinkėjus
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių