V. Čmilytė-Nielsen apie tyrimą dėl parlamentarų mitinge: nuspręsime gavę išsamią informaciją

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Seimo valdyba apsispręs, ar pradėti parlamentinį tyrimą dėl kai kurių parlamentarų vaidmens riaušėmis virtusiame mitinge, tik gavusi išsamią informaciją ir išanalizavusi ją.

„Mes Seimo valdyboje aptarinėjome tą situaciją. Sutarėme, kad artimiausiu metu susitiksime su tarnybų vadovais ir tuomet gavę informaciją iš jų spręsime dėl tolimesnių žingsnių“, – žurnalistus Seime penktadienį informavo V. Čmilytė-Nielsen.

„Pirmiausiai reikia gauti išsamią informaciją, juo labiau kad dabar buvo laiko jau šiek tiek išanalizuoti tuos duomenis, peržiūrėti pasisakymus ir tuomet bus galima priimti sprendimą“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje parlamentarai aptarė su antradienį vykusiomis riaušėmis susijusius klausimus. Komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigė, kad įvertinus šiame posėdyje išgirstą informaciją, jo vertinimu, didėja tikimybė, kad riaušėse dalyvavusiems Seimo nariams bus pradėta apkaltos procedūra.

Visgi NSGK pirmininkas konkrečių politikų pavardžių, kuriems būtų svarstoma pradėti apkaltos procedūrą, neįvardino.

Proteste kalbas nuo scenos sakė Mindaugas Puidokas, Dainius Kepenis, Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas, jie taip pat daliai mitinguotojų sudarė galimybes patekti į Seimo pastatą, išrašydami leidimus. Petras Gražulis kartu su savo padėjėju Nagliu Puteikiu vakare buvo riaušes sukėlusioje ir išvažiavimą iš parlamento užblokavusioje minioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
VRM Bilotaitei - greitai daro triušiai ir zuikiai arba greitai visa vyriausybė dingstate iš Seimo neatsigręždamos.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Gaila, kad Petras su Nagliu leidžiasi fotkinamas vienam iš riaušininkų-provokatorių "NKVD".Neva brolis Anglijoje mirė nuo skiepo. Jis draskė pol. automašinos dureles, vėliau mėtė akmenis. Suprantu, nebuvote žiūrėję įrašų, aš peržiūrėjau kiek galėjau. Antanas iš "NKVD"-isto dar ėmė interviu. Sistema pakišo Jums kiaulę.

tai Laimai

tai Laimai portretas
Na ir kas?Bent vienas galingesnis seimo narys paremia kažkiek kai Tauta nori garsiai pasakyti savo nuomonę. Ne jis gi organizavo. Čia jums ne kgb išnara čimilė ar konservu padugnės kurios tik ir žiūri kaip ant galvos pri š ikt ir pasityčiot
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių