V. Čmilytė-Nielsen apie COVID-19 Seime: privalome dirbti ir tokiomis sąlygomis

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad daugiausiai nepasitenkinimo dėl sprendimo antradienį organizuoti Seimo posėdį, kai paaiškėjo, kad dar vienas Seimo narys užsikrėtė koronavirusu, išreiškė „valstiečiai“. Neseniai išrinkta parlamento vadovė pažymėjo, kad būtent ši partija daugiausiai klausimų kėlė ir dėl sprendimų skiriant jos  pavaduotojus.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, sunku net įsivaizduoti, kas būtų buvę, jei Seimo posėdis visgi būtų atšauktas. Tad, užsiminė liberalė, „valstiečiams“ jautrus klausimas dėl Aušrinės Norkienės skyrimo parlamento vicepirmininke, priėmus sprendimą Seimo darbą tęsti, bus priimtas.  

„Šiandien tikrai patekome į sudėtingą situaciją sužinojus, kad Seimo nario Jono Varkalio COVID-19 testas teigiamas. Taip, buvo minčių atšaukti šiandienos Seimo posėdį. Tačiau pasitarę su kolegomis nutarėme to nedaryti. Seimo nariai save saugo kaukėmis ir kitomis priemonėmis, artimiausią kontaktą turėję parlamentarai šiandien liko namuose“, – feisbuke rašė Seimo pirmininkė, pažymėdama, kad sprendimas sulaukė ir „valstiečių“  kritikos.

Taip, buvo minčių atšaukti šiandienos Seimo posėdį. Tačiau pasitarę su kolegomis nutarėme to nedaryti.

„Šis sprendimas sulaukė kritikos. Nieko nuostabaus. Manau, kad ir kitu atveju nebūtų visi patenkinti. Gana daug nepasitenkinimo išsakė LVŽS atstovai. Tačiau mėginu įsivaizduoti, ką būtų tekę išgirsti nutarus posėdį atšaukti. Vertinant pastarųjų kelių parų jų aktyvumą reiškiant nepasitenkinimą dėl sprendimų skiriant mano pavaduotojus“, – teigė ji, užsimindama, kad šis „valstiečiams“ aktualus ir pastarosiomis dienomis diskusijas kėlęs klausimas turėtų būti išspręstas.

„Šiandien šis, jiems toks jautrus klausimas, bus išspręstas. Todėl šis posėdis svarbus. Kaip ir kiekvienas Seimo posėdis. Seimas privalo dirbti tokiomis sąlygomis, jau sakiau, jog saviizoliacija turėtų tikrai sunkių padarinių šiuo metu“,– teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Mano bendrapartietis J. Varkalys šiuo metu simptomų nejaučia, tikiuosi, kad ši lengva forma išsilaikys ir ateityje. O įvertinus R. Šalaševičiutės atvejį, kai pakartotini du testai buvo neigiami, panašu, kad verta kartoti testavimus. Nekeliant panikos ir siekio paralyžiuoti Seimą“, - apibendrino politikė.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė abejones dėl „valstiečių“ į Seimo vicepirmininkes siūlomos A. Norkienės kandidatūros.

Antradienį pranešta, kad Seimo nariui J. Varkaliui patvirtintas koronavirusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimantas

Rimantas portretas
Šaunuolė mūsų Seimo Pirmininkė Viktorija! Linkiu sėkmės ir ištvermės! Linkiu gerų ir prasmingų, bei naudingų Lietuvos gerovės Valstybės labui darbų! O ,,Valstiečiai" turėjo jau proga pasireikšti per 4 metus. Ramybės! Santarvės! Pagarbos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių