V. Baltraitienė atlaikė konservatorių interpeliaciją

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė atlaikė opozicinių konservatorių surengtą interpeliaciją.

Seimas trečiadienį priėmė nutarimą, kuriuo pritarė ministrės atsakymams į klausimus. Už tai balsavo 77 parlamentarai, 25 buvo prieš ir septyni susilaikė.

Ministrės atsakymams vieningai pritarė valdantieji socialdemokratai, „darbiečiai“, taip pat „tvarkiečiai“, nors balsavime dalyvavo tik pusė pastarosios frakcijos narių. Prieš buvo ir susilaikė opoziciniai konservatoriai ir liberalai, o Seimo narių mišrios grupės atstovų balsų buvo abejose pusėse.

Interpeliacijoje ministrės buvo klausiama dėl Žemės ūkio ministerijai pavaldžių institucijų vaidmens korupcijos skandaluose, sprendimų skiriant padalinių vadovais abejotinos reputacijos asmenis, per brangiai pirktų produktų nepasiturintiesiems, skandalu pasibaigusios vakarienės-medžioklės, kurioje ji dalyvavo kartu su šeimos nariais.

Savo raštiškuose atsakymuose Seimui ministrė teigė, jog korupcijos pasireiškimo rizika Žemės ūkio ministerijoje buvo kontroliuojama, o tam tikros jos pasireiškimo tikimybės buvo galimos dėl žmogiškojo faktoriaus.

Trečiadienį Seimo salėje atsakydama į opozicijos klausimus ministrė tvirtino, jog daugelis problemų ministerijoje pradėta spręsti būtent su jos vadovavimo pradžia bei negailėjo kritikos strėlių anos kadencijos ministrui konservatoriui Kaziui Starkevičiui.

Pasisakydama dėl „auksinių miltų“ ir kitų brangių pirkimų ministrė sakė, kad būtent K.Starkevičius turėtų stovėti šalia jos atsakant į šiuos klausimus, „nes jo paklotais pamatais ir tradicijomis rinkos reguliavimo agentūra vadovavosi tol, kol ministro posto neužėmiau aš“.

„Turiu pastebėti, kad būtent pačios ministerijos iniciatyva buvo iškeltas klausimas dėl maisto pirkimo kainų ir vykdomų konkursų skaidrumo. Ne kažkas iš šalies, o pati minsiterija ir aš bei jos įgaliota agentūra ne kartą kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT), vėliau į prokuratūrą, prašydama nutraukti pirkimus ir išsiaiškinti kaltus asmenis. Tačiau VPT ilgai tylėjo, o prokuratūros tyrimas per savaitę neatliekamas. Per tą laiką buvo atleisti tie, kurie tiesiogiai kuravo šitą sritį ir su savo pareigomis nesusitvarkė, bet tuomet su savo nekvestionuojamais pranešimais į spaudą, į priešrinkiminę areną įžengė VPT, patys teisiausi, viską žinantys, viską stabdė, bet visokių niekadėjų nesustabdė“, – kalbėjo V.Baltraitienė.

Šių metų pradžioje buvo kilęs „auksinių miltų“ skandalas, kai skurstantiesiems maisto produktai pirkti didelėmis kainomis. Tam paaiškėjus atsistatydino Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovė Aldona Miliuvienė ir žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius. Ministerijai pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovė Daiva Gineikaitė įkliuvo neblaivi prie vairo ir bandė tai nuslėpti.

Teisėsauga taip pat įvairiomis nusikalstamomis veikomis įtaria du Žemės ūkio ministerijai pavaldžių įstaigų buvusius aukštus pareigūnus – Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą ir NŽT direktoriaus patarėją Gintarą Joną Furmanavičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pritaikykim Seimui in corpore tą 'socialinį modelį'; o jei jei sakys kad jis jiems netinka, tai... ką daryt su asocialais juk irgi aišku.

BEGĖDĖ

BEGĖDĖ portretas
dantimis įsitvėrusi lovio krašto
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių