V. Andriukaitis žeria kritiką Seimui dėl neryžtingos kovos su alkoholiu

  • Teksto dydis:

Būtina diskutuoti dėl mokestinių priemonių mažinti alkoholio vartojimą Lietuvoje, teigia už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis.

Penktadienį Kaune diskutuodamas su visuomene jis kritikavo Seimą dėl neryžtingumo šią problemą spręsti.

„Man labai skaudu žiūrėti, kai diskusijose parlamente kažkas staiga užginčija – žinote, svarbesnis yra švietimas, edukacinės programos, bet nelieskite klausimo, susijusio su licencijų išdalijimo skaičiumi, o Dieve brangus, jokiu būdu mokesčių nedidinkite, akcizų, nes valdžia bus nepopuliari“, – kalbėjo eurokomisaras.

Jis pabrėžė, kad būtent mokestinės, taip pat reklamos ir prieinamumo mažinimo priemonės yra efektyviausias būdas pažaboti alkoholizmą, tuo metu prevencija ir švietimas yra mažiau efektyvūs.

„Nebūkite pesimistai – nuo jūsų laikysenos priklausys pokyčiai šitoje šalyje. Užtenka 11 tūkst. gyvybių netekti per metus, gana Kėdainių įvykių. Pasakykite kiekvienam parlamente išrinktajam – kad priemonės efektyvios yra žinomos, tegu pasiskaito“, – vėliau kalbėdamas susirinkusiuosius ragino V.Andriukaitis.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuva patenka į daugiausia alkoholio suvartojančių Europos šalių trejetuką. Apie būtinybę riboti jo vartojimą imta garsiau kalbėti po Lietuvą sukrėtusių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girtaujantys asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Jeigu sugrįžtume į Motiejaus Valančiaus laikus, matome kad geras pavyzdys padėjo Lietuvai bristi iš alkoholio liūno. Alkoholio reklamos ir prieinamumo mažininimo priešininkai bijo identifikuotis . Jie drasūs gaujoje . Pasiskelbkite viešai kad ir Feisbuke, jei manote kad atliekate teigiamą darbą.Pažiūrėsim.

Pinokis

Pinokis portretas
Eilinis Andriukaičio nusišnekėjimas. Juk jo partija Seime yra vedančioji, jo partija Vyriausybės koalicijoje yra pagrindinė. Tai lai apie tai sako savo bendrapartiečiams. Kam ta dūmų uždanga ? Debiloidas, ne ką geresnis už Paksių.

Varpelis

Varpelis portretas
Pasiklausai tu "tarskalu", pasiziuri i juos ir pagalvoji, ka apart tu nusifilosofavimu, jie nuveike per 25 metus? Ogi nieko... TARSKALYNAS!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių