V. Ačienė prašo suspenduoti jos darbą Antikorupcijos komisijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovė Vida Ačienė prašo parlamento valdybos suspenduoti jos darbą Seimo Antikorupcijos komisijoje, kol išvadas dėl jos pateiks Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Esu įsitikinusi, kad mano laikinas nusišalinimas nuo darbo Seimo Antikorupcijos komisijos veikloje visuomenei neleis abejoti STT ir VTEK atliekamų tyrimų objektyvumu, taip pat nekels abejonių dėl Seimo Antikorupcijos komisijos sudėties teisėtumo“, – sako pareiškimą paskelbusi V. Ačienė.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, reaguodamas į Raseinių rajone leidžiamo laikraščio „Alio, Raseiniai“ publikaciją, praėjusią savaitę kreipėsi į STT bei VTEK dėl V. Ačienės interesų bei galimybės gauti slaptą informaciją.

Raseinių krašto laikraštis „Alio, Raseiniai“ lapkričio 30 dieną publikavo rašinį „Mažame rajone didelio masto korupcija“ apie savivaldybės atliekamus pirkimus. Publikacijoje teigiama, kad viešieji pirkimai skaidomi į mažos vertės pirkimus, kad būtų galima taikyti paprastesnes procedūras, o šiuos pirkimus laimi su savivaldybės administracijos direktoriumi Remigijumi Aču ar kitais valdžios atstovais galbūt susijusios bendrovės.

Kaip vienas iš galbūt neskaidrių pirkimų laikraštyje nurodytas paslaugos pirkimas nugriauti medinį namą. Šį užsakymą gavo Tauragės bendrovė „Argimetas“, bet subrangovu tapo įmonė „Agrorema“. Šiai vadovauja R. Ačo svainis (V. Ačienės sesers vyras) Orestas Jankauskas. Rašinyje abejojama, ar saviems laimint pirkimus nebuvo nepagrįstai padidinamos darbų kainos.

V. Ačienė šią publikaciją vertina kaip šmeižtą ir dėl jos kreipėsi į žurnalistų etikos inspektorių ir Lietuvos visuomenės informavimo etikos komisiją.

„Atsižvelgdama į tai, kad buvau be jokio faktinio pagrindo apkaltinta daranti nusikaltimus, o tai peržengia bet kokias leistinas kritikos (net ir viešo asmens) ribas, savo garbę ir orumą ginsiu teisme“, – teigia V. Ačienė.

Ji yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto bei Antikorupcijos komisijos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na manau savo oruma ir garbe ,

na  manau  savo  oruma  ir  garbe , portretas
nors jos nebeturi nei kvapo ,lietuviskuose teismuose su prokuroru ir advokatu pagalba --galima laisvai ,,,apgint,, tiksliau nusipirkt ir ,,garbe ir oruma,,,,,ir visuose laikrasciuose zurnaliugos net snargliais apsitaskydami rasys kokia nuostabi si ponia , jos ,vyras .svainis,mama ,dede ir dedienes

Hunis

Hunis portretas
Aciene rikvestina suspenduoti jos vorka antikorupcijos komisijoje. Taip dar geriau skambetu... :D Kiek dar kisime svetimybes i musu kalba?

Vilkas

Vilkas portretas
Ar čia Jonuko Valančiūno uošvė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių