L. Linkevičius dar kartą pabrėžė Lietuvos paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Tvirtą paramą Ukrainos nepriklausomybei, suverenitetui bei teritoriniam vientisumui dar kartą išreiškė Kijeve su darbo vizitu besilankantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, trečiadienį susitikęs su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka. Ministras taip pat pasmerkė Rusijos agresiją Rytų Ukrainoje.

„Sveikinu Ukrainos politinę valią stiprinti kovą prieš korupciją, svarbu įgyvendinti priimtus įstatymus“, - sakė L. Linkevičius.

Ministras su Ukrainos prezidentu aptarė blogėjančią žmogaus teisių padėtį Rusijos aneksuotame Kryme ir pažymėjo, kad būtina aktyviai viešinti Krymo pusiasalyje vykdomus žmogaus teisių pažeidimus. Šį klausimą, pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, ministras aptarė ir susitikime su Krymo totorių lyderiais.

Su Ukrainos prezidentu taip pat buvo aptartas pasirengimas ES-Ukrainos viršūnių susitikimui, kuris vyks liepos 9 dieną, bei NATO viršūnių susitikimui, kuriame taip pat dalyvaus Ukrainos ir Sakartvelo vadovai.

Ukrainos prezidentas padėkojo Lietuvos užsienio reikalų ministrui už Lietuvos teikiamą paramą bei nuoseklų Ukrainos palaikymą tarptautinėse organizacijose.

Ketvirtadienį, birželio 21 dieną, ministras L. Linkevičius Kijeve susitiks su Ukrainos ministru pirmininku Volodymyru Groismanu, Nacionalinės gynybos ir saugumo tarybos sekretoriumi Oleksandru Turčynovu, užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu.

Birželio 22-23 dienomis Ministras lankysis Ukrainos Luhansko srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Šitas storas nori remti ukraina,tegul reme, savo sąskaitą ,daug turi.Tegul pasilieka jis tenai,išdavikas Lietuvai nereikalingas,tegul eina pakariauti,lašiniai aptirps.

Sibiro jam per mažai

Sibiro jam per mažai portretas
Na butu prezidentas, arba nors jau premjeras Tada išsižiotu Lietuvos vardu. O dabar tik ministras ! Kalba už visa LIETUVA

?

? portretas
Kodel Linkeviciui nepersikelus gyventi i Ukraina?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių