Užpildyti Baltijos šalių oro gynybos spragų dar niekas nepasisiūlė

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius samprotavimais teisinga kryptimi vadina Vokietijos generolo svarstymus apie „Patriot“ oro gynybos sistemų dislokavimą Baltijos šalyse, bet sako, kad oficialių tokių pasiūlymų nėra.

Ministro teigimu, priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos raketos „Patriot“ padėtų užpildyti oro gynybos spragas Baltijos šalyse.

„Oficialių tokių pasiūlymų nėra, bet samprotavimai yra teisinga linkme. Baltijos šalyse yra tam tikros pajėgumų spragos ir viena iš tokių spragų yra priešlėktuvinė gynyba“, - BNS antradienį sakė ministras.

„Įvairios dislokacijos - laikinos ar pastovios, ar mėginimai dislokuoti - yra samprotavimai teisinga linkme ir reikia sveikinti tokius planus“, - pridūrė ministras.

Apie tai, kad Baltijos šalyse galėtų būti dislokuota „Patriot“ sistema, užsiminė Vokietijos brigados generolas Michaelis Gschossmannas (Michaelis Gšosmanas).

„Galėtume suteikti dar stipresnę garantiją ir nusiųsti politinį signalą, jei paimtume jungtinį taktinį vienetą su vokiečių, olandų ir JAV sistemomis „Patriot“ - grynai gynybinį elementą - ir dislokuoti jas kur nors Lenkijoje ar Baltijos šalyse“, - pirmadienį paskelbtame interviu „Reuters“ sakė Vokietijos karininkas.

„Patriot“ sistemų bendras operacijas Vokietijos ir Nyderlandų kariškiai išbandys per pratybas spalio mėnesį. Anot generolo, toks bendras veikimas galėtų tapti modeliu daugiašalių elementų dislokavimui Rytų Europoje.

„Patriot“ yra ilgojo nuotolio raketos, galinčius numušti orlaivius ar balistines raketas. Lietuva šiuo metu derasi su Norvegija dėl vidutinio nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
iskanderius pirk paršiukai

Jo

Jo portretas
Taip Baltijos šalims reikia stiprinti savo ginkluote, taip pat reikia turėti ir oro gynybos sistemas. Nes kaip tam posakyje, kas nemaitina savos kariuomenės tai maitina svetima

Kęstas

Kęstas portretas
Su rusais kariaujantys kabutėse biurokratai vėl taikosi ištraukti iš mūsų piniginių milijardus. Pragariško branduolinio katilo mėgėjai Lietuvoje nerimsta: Jie siūlo du vienas kitam prieštaraujančius dalykus: nepirkti labai pigios realios baltarusiškos branduolinės energijos, bei pardavinėti rusams ir baltarusiams [1] brangią lietuvišką branduolinę energiją (kuri neegzistuoja ir pagal Lietuvos piliečių valią niekada neegzistuos). Kaip ir dauguma kitų lietuviškų fantazijų, tokie prieštaraujantys vienas kitam dalykai yra nerealūs. Kodėl lietuviška branduolinė energija būtų brangesnė? Nes darbo jėga Rusijoje ir Baltarusijoje yra žymiai pigesnė, negu Japonijoje, kurioje būtų pagamintas Lietuvai skirtas reaktorius. Ir aišku, visas pasaulis su įtampa stebi, kaip Tesla kaupia išteklius pasaulio energetiką pervesti prie akumuliatoriuose kaupiamos atsinaujinančios energijos. Jei tai pavyks, tai branduolinei energijai bus šakės pasauliniu mastu. (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių