Užduotys pradinukams suglumino net G. Landsbergį

Konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis savo feisbuko paskiroje pasidalino nuostabą keliančia užduotimi ketvirtokams, kur Tėvynės sąjunga pateikta labai dviprasmiškame amplua. Leidyklos „Šviesa“ atstovė politiko žaibiškai atsiprašė.

G.Landsbergis savo socialinio tinklo paskiroje pasidalino užduotimi ketvirtokams iš pratybų rinkinio „Lašelis“. Ir dar pridūrė, kad „valstiečių“ partijos nariai apklausoje dalyvauti negali.

Užduotis, nustebinusi politiką, skamba štai kaip: „Birželio 14-oji – Gedulo ir vilties diena. Kas šią dieną pradėjo masinius gyventojų trėmimus į Sibirą?“. Toliau vardijami keturi atsakymo variantai : „Tėvynės sąjunga, Europos Sąjunga, Šaulių sąjunga, Sovietų Sąjunga“.

Pamatęs šią informaciją, netrukus atsiliepė apžvalgininkas Paulius Gritėnas ir pateikė sarkastišką savo užduoties variantą: „Kas Antrojo pasaulinio karo metais inicijavo masines žydų žudynes? Izraelis, Europos Sąjunga, NATO, Hitleris“.

Į G.Landsbergio pastebėjimą žaibiškai sureagavo leidyklos „Šviesa“, kuri ir išleido minėtą pratybų sąsiuvinį, atstovė Rūta Latinytė.

„Sveiki, Gabrieliau, leidyklos „Šviesa“ vardu noriu atsiprašyti už šią dviprasmiškas mintis sukėlusią užduotį. Pagal autorių sumanymą, ši užduotis turėjo ugdyti kritinį mąstymą ir skatinti atskirti sąvokas, todėl šalia klausimo yra pateikiamas visas puslapis apie susijusį istorinį laikotarpį su informacija, padedančia atsakyti į klausimą. Dabar suprantame, kad užduotį galime interpretuoti įvairiai ir atsižvelgdami į jautrų kontekstą, išimame šį leidinį iš prekybos. Patikslinu, kad tai nėra pratybų sąsiuvinys, o papildomam mokymuisi skirtas leidinys (kalba netaisyta – A.D.)“, – G.Landsbergio feisbuke pakomentavo R.Latinytė.

Apie šios leidyklos leidinių masines klaidas pradinukams skirtose užduotyse portalas kl.lt rašė dar šią savaitę. Tačiau leidėjai už visuomenės klaidinimą veikiausiai nematė reikalo atsiprašinėti tėvų ir mokytojų.

G.Landsbergiuo atveju, pakvipus poliniam kontekstui, buvo sureaguota žaibiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuostabu

nuostabu portretas
"Pamatęs šią informaciją, netrukus atsiliepė apžvalgininkas Paulius Gritėnas ir pateikė sarkastišką savo užduoties variantą: „Kas Antrojo pasaulinio karo metais inicijavo masines žydų žudynes? Izraelis, Europos Sąjunga, NATO, Hitleris“. Kokio lygio tas Grytėnas, kad Izraelį tapatina su TSKP? Tėvynės sąjungos konservatorių partija?

samojinga

samojinga portretas
Patiko ""tur but"", samojinga.

f

f portretas
:DDDDD
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių