L. Linkevičius: žodžio laisvė – stipriausias atsakas kovoje su propaganda

  • Teksto dydis:

Žodžio laisvė yra stipriausias atsakas kovojant su neapykantos sklaida ir propaganda, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Tai ministras sakė penktadienį per ministerijos surengtą diskusiją Tarptautinei žmogaus teisių dienai paminėti.

„Žodžiais galima įkvėpti toleranciją ir stiprinti taiką. Tačiau taip pat – skleisti melą, baimę ir neapykantą. Matome gerai organizuotas pastangas kurti ir skleisti melagingas žinias, sėti abejones dėl demokratinių valstybių sąrangos, ar net bandymus kurstyti karinę agresiją“, – pranešime spaudai teigė ministras.

Jis pažymėjo, kad efektyviausias būdas kovoti su neapykantos sklaida ir propaganda yra nepriklausomos žiniasklaidos stiprinimas, pilietinės visuomenės atsparumo didinimas.

„Žiniasklaidos įvairovė yra ypač svarbi siekiant taikos, stabilumo ir žmogaus teisių apsaugos. Tik nepriklausoma žiniasklaida ir žiniasklaidos įvairovė užtikrina, kad įvairių visuomenės grupių balsai bus išgirsti“, – teigė L.Linkevičius.

Diskusijoje dalyvavo Europos Tarybos žmogaus teisių komisaras Nilas Muižniekas, publicistas, žurnalo „The Economist“ redaktorius Edwardas Lucasas (Edvardas Lukasas), politikai ir diplomatai.


Šiame straipsnyje: URMdiskusijažodžio laisvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas (2)

Anonimas (2) portretas
Tad neuždarinėkit tv kanalų, kad žmonės galėtų klausyti, žiūrėti, lyginti ir atsirinkti tiesą.

...

... portretas
O kaip su žodžio laisve tave ant trijų rusiškų raidžių pasiųst?

Haaa

Haaa portretas
Kiaulasnukis pats didžiausias propagandists,k uriam turėtu būti gėda sakyti laisvė,kurios jis neužtarnavo,o parduodamas Lietuva haholams ir murzems žodis laisvė turėtu jam pastrigti gerklėje,tautos komjaunuoliškoji komunistpalaikis niekintojas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių