URM: Lietuva ir Irakas sutarė glaudžiau bendradarbiauti sprendžiant migrantų krizę

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Irakas sutarė glaudžiau bendradarbiauti, sprendžiant migrantų krizę, artimiausiu metu planuojamas techninių delegacijų susitikimas, ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Sutarėme dėl politinių bendradarbiavimo principų, detaliau konkrečias priemones aptars techninės delegacijos. Sutarėme dėl jų susitikimo jau artimiausiu metu“, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, į Iraką vyks Lietuvos ekspertų delegacija, o Irako atstovai vėliau surengs atsakomąjį vizitą Lietuvoje.

Ministras taip pat teigė, kad Vilnius sulaukė „rimto Irako dėmesio situacijai Lietuvos pasienyje“.

„Taip pat išgirdome pažadą, kad Irake bus pradėtas tyrimas dėl galimo Baltarusijos organizuoto nusikalstamo tinklo, kuris išnaudoja Irako žmones ir pardavinėja jiems keliones į Europos Sąjungą, nors toliau už migrantų stovyklos nuvykti jie negalės“, – dėstė ministras.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su Irako kolega Fuadu Husseinu. / URM nuotr.

Taip jis kalbėjo po susitikimo su Irako kolega Fuadu Husseinu (Fuadu Huseinu).

„Nepriimsime kontrabandininkų savo visuomenėje, – per bendrą spaudos konferenciją sakė irakiečių diplomatijos vadovas. – Mūsų pareiga yra apsaugoti mūsų piliečius, ar jie būtų šalies viduje, ar už jos ribų.“

Pastaruoju metu Lietuva susiduria su išaugusia neteisėta migracija per sieną su Baltarusija, daugiausia atvyksta Irako, taip pat Afrikos šalių piliečių.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija iki šiol sulaikyta beveik 1,8 tūkst. neteisėtų migrantų. Šis skaičius yra keliasdešimt kartų didesnis nei buvo per visus 2020 metus.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugę migracijos srautai yra organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą. Įtampa tarp Minsko ir Vilniaus išaugo pernai po ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TAI sutare.Irako ministras pagaliau suzinojo kad yra tokia LIETUVA ir koki bizniuka su pabegeliais ten gali prasukti .JEI yra kaip lanzbergis sako norinciu susimoketi 10-20 tukstanciu.TAi reika buti kvailiu kad tuo nepasinaudotum.Tuoj atidarys turistine agentura IRAKAS-BALTARUSIJA-LIETUVA.O toliau kaip ALACHAS duos ar VOKIETIJA ar SVEDIJA.

Morgana

Morgana portretas
Bandyti galima, bet tikrai jie nepadės. Ne ta šalis kuriai tai rūpėtų

kauniete

kauniete portretas
ASFERISTĖLI GABRI TAI SU KUO TEN PAPRAŠEI NUSIFOTOGRAFUOTI DURNELI KAS TAS FUADAS HUSEINAS IRAKAS PER TAVE DAR DADĖS MIGRANTU NES NURODEI ADRESA KUR JU TĖVINAINIAI VERŽESI JUK JIEMS NEEGZISTUOJANTI ŠALIS LIETUVA JIE SKAITO KAD TAI RUSIJA SU KURIA JIE LABAI SUTARE GABRI DŽIAUKIS KAD TEN SU TUO NEŽINOMU DIEDUKU PAKALBĖJAS DURNINSI LIETUVA DŽIAUKIS KAD TAU TU AMERIKONTU VEIKĖJUI I ŠIKNA NEISPYRĖ IRAKAS TIESIOG JUOKAS IŠ TO DURNAUS TURBUT SU KOKIU RUMU DURININKU APIE DIPLOMATIJA PAKALBĖJO IR TEN NULĖKES DAR LUKOŠENKA APDERGĖ SUSTABDYKIT TA DEBILA
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių