Ukrainos prezidentas dėkoja A. Kubiliui už „Maršalo planą“

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka dėkoja buvusiam premjerui konservatoriui Andriui Kubiliui už pastangas siekiant tarptautinės paramos Kijevui.

„Rašau jums, kad išreikščiau savo padėką dėl jūsų ambicingos iniciatyvos palaikant Ukrainą - tam tikro Maršalo plano, padėjusio atgaivinti ekonomikos vystymąsi pokario Europoje“, - rašoma P.Porošenkos laiške.

Jį išplatino Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partija.

Maršalo planu yra vadinama pagalbos Europai Šaltojo karo metu programa. Ją po Antrojo pasaulinio karo sukūrė Jungtinių Valstijų politikas Georgas Marshallas (Džordžas Maršalas). Maršalo planas padėjo atstatyti Vakarų Europos šalių ekonomiką.

Pasak Ukrainos prezidento, tarptautines paramos Kijevui iniciatyva yra pristatyta laiku ir svarbi kovojant su Rusijos agresija bei stiprinant Ukrainos atsparumą.

Kovo pabaigoje posėdžiavęs Europos Liaudies Partijos kongresas A.Kubiliaus iniciatyva patvirtino rezoliuciją „Dėl ilgalaikio paramos plano Ukrainai“. Dokumente teigiama, kad Europos Sąjunga ir jos šalys narės turi sukurti programas, padedančias Ukrainai karinėje, humanitarinėje ir ekonominėje srityse.

Anot rezoliucijos, Europos šalys Ukrainoje turėtų siekti demokratinių reformų ir palaikyti Kijevo provakarietiškus užsienio politikos tikslus.

P.Porošenka laiške A.Kubiliui teigė, kad yra svarbu išnaudoti šį politinį impulsą ir gerus ketinimus paversti realiu ilgalaikės pagalbos Ukrainai mechanizmu.

„Toliau tikiuosi mūsų artimo bendradarbiavimo ieškant tarptautinės paramos Maršalo planui Ukrainai“, - sakė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek pamenu

kiek pamenu portretas
tai prie p. Butkeviciaus truputuka buvo didinamas darbo uzmokescio minimumas, ( gaila tik, kad aurui atejus kainos padidejo 3,4528 karto ) O prie p. Kubiliaus lyg mazinamas Lietuvoje buvo ir darbo uzmokestis ir is pensiju pinigeliai atimami.... juk bejegius zmones lengvisia pazeisti.... Ar sumaisiau kazka...

Ačiū!

Ačiū! portretas
Ačiū, Andriau Kubiliau! Tarptautinė parama Ukrainai yra labai svarbi. Ji padeda ukrainiečiams stiprinti šalį ir atremti Rusijos karinę agresiją. Ačiū Jums!

mikas

mikas portretas
generalisimus loborantus Kabylius - sukurpe Marsalo plana , kaip ukrainoj apiplesus pensininkus juos visiskai pribaigt ...po to paprasyt eurogeju sojuzo kad israsytu kelis milijardus ju pakasynom [ gelem ir zvakutem] ....ukrainieciai jei norit isgyvent siu konservatdegeneratu is lietuvos ---neysileiskit net per ukrainos siena.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių