Ukrainos ministras A. Abromavičius lankosi Vilniuje

  • Teksto dydis:

Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius Vilniuje semiasi reformų bei investicijų pritraukimo patirties, su Lietuvos pareigūnais kalbasi dėl platesnio Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo.

„Yra numatyta darbotvarkėje susitikimai su Lietuvos institucijomis, norime pasisemti Lietuvos reformų patirties, norime suprasti, kaip Lietuvoje veikia investicijų pritraukimas, eksportuojančios agentūros, kontroliuojančios įstaigos. Tiesiog pasisemti reformų patirties“, - BNS sakė jo patarėjas Adomas Ąžuolas Audickas.A.Audickas.

Jis patvirtino, kad vienas vizito tikslų yra pažintis su agentūros „Investuok Lietuvoje“ veikla. Be to, pirmadienį numatytas susitikimas su premjeru Algirdu Butkevičiumi, o iki tol - su ūkio ir užsienio reikalų ministrais, Lietuvos pramonininkų konfederacija, „Verslia Lietuva“.

„Lietuvos politikams bus pasakojama apie politinę situaciją Ukrainoje, apie ekonominius dalykus pakalbėsime ir, be abejo, paklausime, kaip Lietuva galėtų prisidėti prie Ukrainoje vykdomų reformų platesniu mastu. Nors Lietuva jau dabar padeda, paklausime, kaip būtų galima tą mūsų bendradarbiavimą išplėsti“, - teigė A.Audickas.

A.Abromavičius Ukrainos ekonomikos ministru tapo pernai gruodį, o A.Audickas jo patarėju - šiemet vasarį.

Kovą skelbta, kad A.Abromavičius gali netekti posto dėl jo vykdomos valstybinių įmonių pertvarkos, kuri kėlė Ukrainos oligarchų nepasitenkinimą. Bendrovės „Ukrneft“ stebėtojų tarybos narys Igoris Kolomojskis yra išvadinęs A.Abromavičių nekompetentingu.

A.Abromavičius nuo 2002-ųjų iki paskyrimo ministru buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“ padalinio Kijeve vadovas. Ukrainoje jis gyvena ir dirba apie 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių