Tyrimas: kas geriausias Lietuvos prezidentas?

  • Teksto dydis:

Kiekvienas prezidentas, eidamas savo pareigas, paprastai būna geriausiai vertinamas politikas visoje Lietuvoje, tačiau paprašyti palyginti visus prezidentus tarpusavyje, Lietuvos gyventojai pirmenybę teikė Anapilin iškeliavusiam Algirdui Brazauskui. Šio politiko veiklą jam einant prezidento pareigas geriausiai vertina 31,5 proc. Lietuvos gyventojų.

Tokie rezultatai paaiškėjo portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovei „Spinter tyrimai“ atlikus gyventojų apklausą.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojas Vincentas Vobolevičius, paklaustas, kodėl, jo nuomone, A. Brazausko veikla vertinama geriausiai, teigė, kad tai susiję su pastarojo meto socialdemokratų populiarumu.

V. Vobolevičius neatmetė galimybės, kad tam tikrą vaidmenį vertinant nepriklausomos Lietuvos prezidentų veiklą turi ir faktas, jog A. Brazauskas yra iškeliavęs Anapilin.

Nepaisant fakto, kad vertinant prezidentų darbus pirmoji vieta teko A. Brazauskui, tačiau šiuo metu dauguma respondentų nusiteikę balsuoti už dabartinę valstybės vadovę D. Grybauskaitę. Šią politikę į pirmąjį postą valstybėje rinktų 39,2 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų.

Apklausoje dalyvavę Lietuvos gyventojai taip pat puikiai suvokia, kad tuo atveju, jeigu prezidento rinkimuose nedalyvaus premjeras, socialdemokratų lyderis A. Butkevičius, tai rinkimai bus be intrigos. Klausiami, kas būtų stipriausias konkurentas D. Grybauskaitei, net 38,2 proc. žmonių atsakė, jog tai A. Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALIUS, ONYTE

ALIUS, ONYTE portretas
ROLANDAS PAKSAS-DIRBO IR DIRBA LIETUVAI, LIETUVA NE PARDAVĖ.

taip

taip portretas
tikiu kad vladimirui geriausias Paksas, bet jis per trumpai valdė, kad vadinti geriausiu

L

L portretas
Adamkus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių