Tyrimas: A. Guoga – antras daugiausiai kadencijos metu uždirbęs europarlamentaras

Europos Parlamento narys Antanas Guoga yra antras daugiausiai kadencijos metu uždirbęs europarlamentaras, turintis daugiausiai papildomų veiklų, rodo nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ atliktas tyrimas.

Jo duomenimis, gautais iš politikų pajamų deklaracijų, nuo kadencijos pradžios 2014 metais A. Guoga iš išorinių veiklų uždirbo nuo 1,36 iki 1,43 mln. eurų.

Europarlamentaras iš Italijos Renato Soru (Renatas Zorus) uždirbo daugiau nei pusantro milijono eurų ir yra šio sąrašo viršūnėje.

Į daugiausiai uždirbusiųjų penketuką taip pat pateko belgas Guy Verhofstadtas (Gi Verhofštatas) ir prancūzai Renaudas Muselieras (Renodas Museljeras) bei Rachida Dati (Rašida Dati).

„Transparency International“ duomenimis, A. Guoga iš viso užsiima 16 veiklų ir pagal jų skaičių pirmauja tarp Europos Parlamento narių kartu su Kay Swinburne (Kei Svinburn) iš Jungtinės Karalystės.

Politiko pajamų deklaracijoje nurodyta, kad jis užsiima virtualiųjų valiutų žetonų platinimo (ICO) projektais, yra įmonių „NTSG“, „TR Holdings“, „Sportclothes“, „Global Cannabis Applications Corp“, kitų kompanijų akcininkas, „Kredito unijos“ Lietuvoje dalininkas.

Anot tyrimo, 18 proc. Europos Parlamente dirbančių lietuvių deklaravo gavę išorines pajamas. Tarp jų ir A. Guoga. Politikas nurodė, kad daugelis jo veiklų yra neapmokamos.

Remiantis „Transparency International“ duomenimis, gautais iš naujausių A. Guogos pajamų deklaracijų, jis per metus uždirba 2,95 mln. eurų. Per pirmuosius trejus kadencijos metus europarlamentaras deklaravo neuždirbęs jokių išorinių pajamų.

Kiti dešimt Lietuvos europarlamentarų tyrimo rezultatuose nefigūruoja.

Su korupcija kovojanti nevyriausybinė organizacija „Transparency International“ nagrinėjo politikų darbo kitose pareigose praktikas. Anot rezultatų, 60 proc. Europos Parlamento narių deklaravo išorines veiklas, tarp jų yra įprastas įsidarbinimas, dalyvavimas įmonių valdybose ar užimamos kitos politinės pareigos.

Anot „Transparency International“, dėl dalies papildomų veiklų europarlamentarams gali kilti interesų konfliktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

proletaras

proletaras portretas
Daugiausia uzdirbo-daugiausia turi sumoketi-tokia turi buti teisybe...bet kol kas mes to negalim igyvendinti.

Safyras

Safyras portretas
Todėl politikams ir nerūpi paprastas žmogelis, nes barbėm devyndarbėm ne kiekvienas sugeba būti... Iš darbo pas gydytoją paprastam žmogeliui kartais sunku išsiprašyti, o politikams ir visokio plauko vadovams labai lengva atostogauti, pramogauti darbo metu, nes jiems nereikia teikti pavaldiniams ataskaitų. Todėl vis pritrūksta laiko taisyti blogus įstatymus ir nutarimus, nes gilintis į problemą reikia ne tik laiko , bet ir žinių...

...

... portretas
Chm: "Tarp jų ir A. Guoga. Politikas nurodė, kad daugelis jo veiklų yra neapmokamos" - KODĖL???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių