„Tvarkiečių“ sprendimas kol kas neskirti viceministrų nustebino L. Graužinienę

  • Teksto dydis:

Seimo vadovė, Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė stebisi koalicijos partnerių „tvarkiečių“ sprendimu nedeleguoti viceministrų į laisvus postus, kol nebus atliktas parlamentinis tyrimas dėl vadinamojo juodojo viceministrų sąrašo.

„Ganėtinai keistai vertinu tą sprendimą, nes iki rugsėjo 10 dienos Seimas nedirba, tai yra niekas nesudarys tos komisijos, nes reikia Seimo nutarimo. Tai reiškia, kad ministerijos bus be viceministrų... Bet jie taip apsisprendė“, - penktadienį BNS sakė parlamento vadovė.

Kadangi partija „Tvarka ir teisingumas“ nutarė kreiptis į L.Graužinienę dėl parlamentinio tyrimo, Seimo pirmininkė teigė pavesianti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, kuris yra atsakingas už šią sritį, įvertinti situaciją.

L.Graužinienės vadovaujamos Darbo partijos prezidiumas kitą savaitę spręs dėl savo deleguojamų viceministrų. Anot jos, „darbiečiai“ greičiausiai nepaseks „tvarkiečių“ pavyzdžiu.

„Tikrai nemanyčiau, kad tas pavyzdys yra sektinas. Mes turime deleguoti viceministrus į Energetikos ministeriją, į Užsienio reikalų ministeriją. (...) O žemės ūkio ministrė pati turi apsispręsti dėl savo viceministrų, ji pateiks prezidiumui savo kandidatus“, - BNS sakė L.Graužienienė.

Ketvirtadienio vakarą posėdžiavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas nusprendė neteikti naujų viceministrų vietoj patekusiųjų į vadinamą juodąjį sąrašą ir prašo inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl šio sąrašo atsiradimo aplinkybių.

„Prezidiumas pabrėžia būtinumą suderinti politinio pasitikėjimo, kompetencijos ir nepriekaištingos reputacijos valstybės tarnyboje aspektus, tačiau atsižvelgdamas į susidariusią situaciją pareiškia, jog neteiks kai kurių partijos atstovų toliau eiti viceministrų pareigas, kol nebus atliktas išsamus tyrimas“, – rašoma „tvarkiečių“ pareiškime.

Partijos vadovybė dėl parlamentinio tyrimo inicijavimo kreipiasi į Seimo pirmininkę L.Graužinienę ir ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių, ragindama išsiaiškinti sąrašo atsiradimo ir paskelbimo aplinkybes, padarytus neteisėtus veiksmus „pažeidžiant žmogaus teises galimai siekiant neskaidrių politinių tikslų“.

Pasak pranešimo, visi viceministrai turėjo atsistatydinti dėl politinių aplinkybių ir valdančiosios koalicijos priimto sprendimo, o Seimui išreiškus pasitikėjimą A.Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybe, „nebėra pagrindo kvestionuoti ir šių valstybės tarnautojų darbo tęstinumą“.

„Tvarkiečiai“ turėjo nuspręsti, ką siūlys ūkio viceministru vietoj aplinkos ministru tapusio Kęstučio Trečiokio. K.Trečiokas šią savaitę žurnalistams sakė, kad viceministru neskirs partijos kolegos Almanto Petkaus, kurį žiniasklaida sako buvus įrašytą į vadinamąją juodąjį sąrašą.

Partija taip pat turėjo pasiūlyti kandidatą į finansų viceministrus vietoj Vytauto Galvono. Teisėsauga aiškinasi neva jo paimtos paskolos iš lošimų bendrovės savininko aplinkybes.

Į Vidaus reikalų ministeriją negrįš „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Algimantas Juocevičius, žiniasklaidoje įvardytas kaip figūruojantis Specialiųjų tyrimų tarnybos medžiagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių