„Tvarkiečių“ ir „darbiečių“ partijos jungtuvių neplanuoja

Darbo partijos atstovui parlamentarui Valentinui Bukauskui prisijungus prie frakcijos Tvarka ir teisingumas, Darbo partijos ir Tvarkos ir teisingumo lyderiai Viktoras Uspaskichas ir Remigijus Žemaitaitis kol kas nekalba apie dviejų partijų glaudesnį bendradarbiavimą.

„Kol kas tokios galimybės nėra“, - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė R. Žemaitaitis.

„Šiandien tokios kalbos nėra“, - pridūrė V. Uspaskichas.

Tačiau abiejų partijų lyderiai leido suprasti, kad neišsižada galimo bendradarbiavimo per kitais metais vyksiančius savivaldos rinkimus.

„Mes kalbame, kalbame ne savanaudiškai dėl kažkokių jungimųsi, tai praktiniai klausimai“, - sakė V. Uspaskichas.

Komentuodamas „darbiečio“ V. Bukausko prisijungimą prie „tvarkiečių“, V. Uspaskichas nurodė ir kai kuriuos tikslus, kuriuos partija sieks įgyvendinti. „Esu įsitikinęs, kad, įgyvendinus mūsų pasiūlymus, tikrai galima tikėtis pagerėjimo Lietuvos ekonomikoje“, - teigė V. Uspaskichas.

Pasak jo, tai būtų apribojimų nacionaliniams gamintojams sumažinimas, palankesnė aplinka investicijoms, PVM mažinimas, emigrantų susigrąžinimas.

„Darbo partija iškėlė sau tikslą - vesti mūsų valstybę mažiausiai į penketuką patraukliausių valstybių investicijoms pasaulyje“, - sakė politikas.

Jis siūlo maisto produktų ir lengvosios pramonės srityje PVM sumažinti iki 5 proc.

V. Uspaskichas taip pat ragina priimti Grįžtančiųjų tautiečių iš emigracijos įstatymą, kuriame būtų numatyta valstybės pagalba integruotis vaikams ir moksleiviams į švietimo sistemą, lengvatos įsigyjant ar nuomojant būstą.

Darbo partijos lyderis siūlo prie vidutinio atlyginimo pririšti minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA) ir pensijas. Jis taip pat siūlo, kad bedarbio pašalpa sudarytų apie 40-50 proc. MMA, kas skatintų žmones dirbti.

Kaip ELTA jau skelbė, Mišrios Seimo narių grupės narys Valentinas Bukauskas nutarė papildyti Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas gretas.

Prisijungus V. Bukauskui, „tvarkiečių“ frakcijoje bus 8 nariai.

V. Bukauskas į Seimą yra išrinktas Telšių vienmandatėje rinkimų apygardoje. Jis yra Darbo partijos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių