„Tvarkiečių“ balsai Šilutėje gali atitekti kitoms partijoms

Iki antrojo Seimo rinkimų turo, vyksiančio spalio 23 d., Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) teks nuspręsti, kaip pasielgti su Šilutės rinkėjų balsais, atitekusiais partijai „Tvarka ir teisingumas“. VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė neatmeta galimybės, kad pirmą kartą po nepriklausomybės atkūrimo gali tekti anuliuoti daugiamandatės apygardos balsus, skirtus konkrečiai partijai.

„Tačiau pirmiausia VRK turės susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga tiek, kiek sudarys tam galimybių šios bylos tyrėjai. Tuomet privalėsime priimti tam tikrus sprendimus ir žiūrėsim, ką daryt“, – kalbėjo L. Matjošaitytė.

Iš karto po policijos pareikštų įtarimų dėl galimo rinkėjų balsų pirkimo Šilutėje „Tvarkos ir teisingumo“ bei jos kandidatų naudai VRK vadovas Zenonas Vaigauskas taip pat svarstė, kad gali būti keliamas klausimas ir dėl visos partijos rezultatų.

„Tiek dėl daugiamandatės rinkimų rezultatų, tiek paties kandidato („tvarkiečio“ Kęsto Komskio – LRT.lt), tiek kandidatų sąrašo, mano supratimu, klausimai bus keliami, nes Šilutės apygardoje yra balsavę 22 tūkstančiai rinkėjų. Kitas dalykas, kad partija virš barjero yra surinkusi per 5 tūkstančius balsų“, – sakė Z. Vaigauskas.

Pasak L. Matjošaitytės, vienmandatėse apygardose laimėję rinkimus „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai laimėtų Seimo mandatų neprarastų, o dėl rezultatų daugiamandatėje apygardoje tektų vadovautis Rinkimų įstatymu.

„Pagal įstatymą nustatomas partijoms ir koalicijoms būtinų surinkti balsų barjeras – atitinkamai 5 arba 7 procentai – bei kvota, kiek kokiai partijai tenka mandatų. Jeigu iš daugiamandatės rinkimų apygardos būtų pašalinta partija „Tvarka ir teisingumas“, gali atsitikti taip, kad kitoms partijoms atiteks daugiau mandatų“, – neatmetė galimybės L. Matjošaitytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei balsai buvo pirkti kažkokiai 'partijai', NIEKAIP jų negalima skirstyti 'kvotų' principu (daugiau gavęs dar daugiau gauna), nes NĖRA žinoma kaip būtų prabalsuota laisva valia. Taip kad būtina visus rinkimus skelbt negaliojančiais, o tokias 'partijas' reikia išvaikyt.

Paksius

Paksius portretas
vėl prisitapšnojo, nu ir asilas raudonais batais:))

Paksius

Paksius portretas
vėl prisitapšnojo, nu ir asilas raudonais batais:))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių