„Tvarkiečiai“ - už referendumą dėl euro Seimo nutarimu

  • Teksto dydis:

Privalomą referendumą dėl euro įvedimo siūlantys skelbti valdančiajai koalicijai priklausantys "tvarkiečiai" sieks, kad sprendimą dėl referendumo surengimo šiuo klausimu priimtų Seimas.

"Paprastesnis būdas yra Seimo nutarimo priėmimas dėl referendumo surengimo. Nuo jo ir pradėsime", - pirmadienį BNS sakė partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas.

Pasak jo, parlamento "tvarkiečiai" registruos Seimo nutarimo projektą dėl tokio referendumo surengimo.

Jeigu parlamentarai nepritartų šiai idėjai, bus svarstoma galimybė rinkti piliečių parašus, tačiau šis kelias, anot R.Pakso, sunkiai įveikiamas.

"Parašų rinkimas aptuštėjusioje Lietuvoje gana sudėtingas reikalas. Nežinau, koks turi būti klausimas, kad pavyktų surinkti daugiau nei 300 tūkst. parašų", - tvirtino R.Paksas.

Pagal Referendumo įstatymą, privalomieji referendumai rengiami, kai juos inicijuoja ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių arba Seimas.

"Tvarkiečių" vadovas BNS sakė su premjeru socialdemokratu Algirdu Butkevičiumi kalbėjęs apie partijos nuostatą dėl referendumo būtinybės euro įvedimo klausimu.

"Premjerui pasakiau, kad mūsų pozicija yra tokia, ir šiuo klausimu, manau, mūsų nuostata bus vienareikšmė. Žmonės turi pasakyti savo galutinę nuomonę dėl euro įvedimo, - sakė R.Paksas. - Mes nesakome, kad esame kategoriškai prieš euro įvedimą, bet sprendimas turi būti Lietuvos žmonių."

Plačiau valdančiojoje koalicijoje minėtu klausimu, pasak "Tvarkos ir teisingumo" pirmininko, nediskutuota.

Centro-kairės Vyriausybė yra pritarusi euro įvedimo planui ir siekia, kad bendra ES valiuta Lietuvoje būtų įvesta 2015-aisiais.

Šeštadienį į sąskrydį Telšių rajone susirinkusių "tvarkiečių" taryba priėmė rezoliuciją, kurioje pasisakė už privalomąjį referendumą dėl euro įvedimo. Jie taip pat siūlo mažinti kartelę referendumui surengti - nuo 300 tūkst. būtinų parašų iki 100 tūkstančių.

Šiuo metu partija turi 10 atstovų Seime. Centro-kairės valdančiajai koalicijai dar priklauso Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
TAUTA NENORI EURO IR TAŠKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių