„Tvarkiečiai“ ragina nebeatidėlioti Migracijos komisijos kūrimo

  • Teksto dydis:

„Tvarkos ir teisingumo“ atstovai ragina kitas valdančiosios koalicijos partijas nebeatidėlioti planų įkurti nuolatinę Migracijos komisiją Seime, kuri turėtų rūpintis emigrantų grąžinimų.

Pasak „tvarkiečių“ vadovo europarlamentaro Rolando Pakso, prieš kelerius metus gimusi idėja buvo Seime įkurti Migracijos komitetą, tačiau net ir apsiribojus planais įkurti Migracijos komisiją, praeitų metų pabaigoje šis klausimas buvo atidėtas.

„Valdančiosios koalicijos frakcijos tariasi - kol kas nepavyko. Manau, kad artimiausiu metu atsiras komisija - bent jau valdančiosios koalicijos frakcijų seniūnai yra pasirašę tokį susitarimą, kad artimiausiu metu ji atsirastų. Mes siūlytumėme, kad pirmas darbas komisijos būtų teikti politinių partijų partijų susitarimą, kuriame būtų tęstinis dalykas - per dešimt metų mes galėtumėme sustabdyti tuos procesus“, - sakė spaudos konferenciją surengęs R.Paksas.

R.Paksas siūlo partijoms įkūrus komisiją susitarti dėl konkrečių politinių priemonių įgyvendinimo, t.y. kad iki 2025-ųjų į Lietuvą galėtų grįžti apie pusė milijono žmonių ir gyventojų skaičius vėl pasiektų 3,5 milijono.

„Tvarkos ir teisingumo“ inicijuotas projektas dėl komisijos sukūrimo, kurį taip pat pasirašė socialdemokratų ir „darbiečių“ frakcijų seniūnai, registruotas pernai rudenį, tačiau gruodį, paskutinę rudens sesijos dieną, Seimas sprendimą nukėlė į pavasario sesiją.

Projekte numatoma, kad Migracijos komisiją sudarytų devyni parlamentarai. Ji turėtų rengti ilgalaikę valstybės politikos strategiją migracijos procesams valdyti, teikti išvadas bei pasiūlymus dėl migracijos srautų valdymo ir politikos formavimo. Komisijos darbas taip pat būtų skatinti Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpintis abipuse pagalba ir parama, keistis mokslo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikti pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti Lietuvos valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

Komisijai taip pat norima pavesti nagrinėti, kaip naudojamos lėšos, skirtos migracijos srautų valdymui kiekvienoje biudžeto asignavimų valdytojo programoje, ir įvertinti investicijų efektyvumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių