TS-LKD sąskrydyje A.Kubilius sulaukė V.Landsbergio kritikos

Šeštadienį Klaipėdos rajone, Drevernoje, per partijos sąskrydį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis premjeras Andrius Kubilius sulaukė kritikos dėl esą per didelės jam daromos koalicijos partnerių įtakos.

Bene daugiausia klausimų dėl TS-LKD vykdomos politikos krypties kėlė buvęs šios partijos pirmininkas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

"Ar Vyriausybės sprendimai yra mūsų partijos sprendimai? Ar mus jau atskiedė liberalai populistai?" - teiravosi V.Landsbergis.

Jis neslėpė apgailestavimo, kad TS-LKD vadovybė gana atsainiai žiūri į jo vadovaujamo Politikos komiteto patarimus ir sprendimus.

V.Landsbergis tvirtino, kad partijos Politikos komiteto funkcija turi būti "gelbstinti ir svarbi", ir "partijos vadovybė turėtų atsižvelgti į savo partijos nuomonę".

Politikas priminė, kad surengti TS-LKD tarybos posėdį dalis partijos narių prašė nuo balandžio mėnesio, bet į šį prašymą realiai neatsižvelgta.

Portalas 1kl.lt rašė, kad birželį buvo surinkta beveik šešios dešimtys TS-LKD tarybos narių parašų dėl posėdžio sušaukimo. Pagal partijos įstatus, tarybos posėdis gali būti sušauktas, jeigu to reikalauja ne mažiau kaip trečdalis tarybos narių. Tuomet teigta, kad trūksta poros parašų, bet nepaisant to tarybos posėdį žadėta surengti. Tačiau jis įvyko tik šį šeštadienį, per konservatorių sąskrydį, skirtą daugiau pramogoms nei rimtiems pokalbiams.

Tarybos posėdžio reikalavę konservatoriai siekė inicijuoti diskusiją apie partijos vertybes ir jų laikymąsi, ypač Vyriausybės veikloje.

Šeštadienį V.Landsbergis priminė, kad nors žadėta, nesvarstoma ir didelės dalies partijos narių parengtas projektas dėl teisinės sistemos pertvarkos. Jame be kita ko siūloma teismuose įvesti tarėjų institutą.

Per tarybos posėdį kritikos TS-LKD lyderiui ir jo vadovaujamai Vyriausybei negailėjo partiją grasinantis palikti parlamentaras Evaldas Jurkevičius. Jis be kita ko stebėjosi, kad konservatorių ministrai nuolat dalyvauja Seimo posėdžiuose, užuot dirbę ministerijose.

Politinę padėtį apžvelgęs A.Kubilius tvirtino, kad jo vadovaujama Vyriausybė yra pasirinkusi teisingą kryptį. Pagrindinis darbas buvęs "Lietuvos gelbėjimas nuo globalios finansinės krizės". Jis pabrėžė, kad bus tęsiamos struktūrinės permainos, įtvirtinama energetinė nepriklausomybė, kita vertus, premjeras sakė pasigendąs intelektualios visuomenės.

A.Kubilius akcentavo būtinybę ryžtingai tęsti teisingos, skaidrios ir sąžiningos valstybės kūrimo darbus.

"Tai nekorumpuota valstybė, tai valstybė, kur visiškai išskaidrinti viešieji pirkimai, tai valstybė, kur aktyviai užkertamas kelias kontrabandai, kur ekonomika efektyvi ir skaidri, kur veikia žmogų ginanti teisėsauga ir sąžiningi teismai. Tai mūsų svarbiausieji darbai", - sakė konservatorių lyderis.

Per tarybos posėdį patvirtinta TS-LKD suvažiavimo data. Numatyta, kad jis įvyks spalio 16 dieną.

TS-LKD yra viena didžiausių politinių partijų šalyje. Ji su Liberalų sąjūdžiu, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga sudaro valdančiąją Permainų koaliciją.


Šiame straipsnyje: Andrius KubiliusTS-LKD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių