Tie­sia uk­rai­nie­čiams ke­lią į atei­tį

Džiau­gia­si priė­mi­mu

Į Lie­tu­vą at­vy­kę vai­kai iš Uk­rai­nos ne­slė­pė džiaugs­mo ne tik dėl to, kad ga­vo pro­gą sa­vai­tę pra­leis­ti ne mo­kyk­los suo­le, ta­čiau ir tuo, kiek nau­din­go ir svar­baus jie su­ži­no­jo vieš­na­gės me­tu. „Jau­čia­mės la­bai pa­ky­lė­tai. Esa­me apim­ti eu­fo­ri­jos“, – „Kau­no die­nai“ tvir­ti­no 14–15 me­tų mer­gi­nos, ne­pa­gai­lė­ju­sios nė vie­no gra­žaus žo­džio apie lie­tu­vius ir su­ti­ki­mą mū­sų ša­ly­je. „Mes no­ri­me su­ži­no­ti vis dau­giau ir dau­giau, kuo daž­niau bend­rau­ti su žmo­nė­mis ir su­si­ras­ti drau­gų. Pas­te­bė­jo­me, kad lie­tu­viai, bend­rau­da­mi su mu­mis, la­bai sten­gia­si mus su­pras­ti, mums pa­dė­ti. Apsk­ri­tai ne­si­ti­kė­jo­me, kad bū­si­me priim­ti su to­kia mei­le ir ši­lu­ma. Sma­gu, kad at­vy­kęs į ki­tą ša­lį ga­li jaus­ti pa­lai­ky­mą ir jo­je su­ras­ti bend­ra­min­čių“, – sa­kė kal­bin­ti vai­kai iš Uk­rai­nos.

Lie­tu­vos vai­kų ir jau­ni­mo cent­ro at­sto­vė Jo­lan­ta Mar­ke­vi­čie­nė pa­sa­ko­jo, kad ap­si­keis­da­mi nuo­mo­nė­mis po vi­zi­to Lie­tu­vo­je vi­si be išim­ties vai­kai kal­bė­jo, kad tai bu­vo ge­riau­sia jų gy­ve­ni­mo sa­vai­tė, ku­ri juos įk­vė­pė keis­tis pačius ir ti­kė­ji­mo, kad Uk­rai­no­je taip pat ga­li įvyk­ti po­ky­čiai. „Vie­nas iš pro­jek­to pra­na­šu­mų, kad į sve­čių pro­gra­mą ak­ty­viai įsi­trau­kė jų bend­raam­žiai Lie­tu­vo­je. Da­ly­viai su­si­drau­ga­vo, kar­tu lei­do lais­vą lai­ką, ap­ro­dė jiems Vil­nių“, – pa­sa­ko­jo J. Mar­ke­vi­čie­nė.

Projektas fi­nan­suo­ja­mas Lie­tu­vos už­sie­nio rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jos Vys­to­mo­jo bend­ra­dar­bia­vi­mo ir pa­ra­mos de­mok­ra­ti­jai pro­gra­mos ir Šve­di­jos ins­ti­tu­to lė­šo­mis. Pro­jek­tą įgy­ven­di­na Lie­tu­vos vai­kų ir jau­ni­mo cent­ras kar­tu su už švie­ti­mą at­sa­kin­go­mis Ki­je­vo, Lu­hans­ko ir Do­nec­ko sri­čių ins­ti­tu­ci­jo­mis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių