Premjeras: pedagogams streikuojant būtų galima jungti mokyklas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis svarsto, kad streikuojant kai kuriems pedagogams būtų galima laikinai jungti mokyklas.

Premjeras taip pat teigia, jog savivaldybės turėtų samdyti papildomus mokytojus, kad ugdymo procesas būtų tęsiamas nepaisant streikų.

„Savivaldybės, atsakingos už ugdymo procesą, turėtų ieškoti būdų, kaip samdyti papildomai mokytojus“, – žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė ministras pirmininkas.

„Finansiniai ištekliai tam yra, kaip organizuoti darbą, galbūt netgi jungiant mokyklas, kurios yra tuštesnės arba pustuštės, perkeliant laikinai vaikus ir tokiu būdu užtikrinant ugdymo proceso vykdymą“, – pridūrė jis.

Dalies pedagogų streikai dėl rugsėjį įvesto etatinio apmokėjimo tęsiasi ketvirtą savaitę.

Premjeras paragino streikuojančius ir Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) nuo trečiadienio nakvojančius pedagogus „grįžti atgal, grįžti į mokyklas, grįžti į savo šeimas“.

Mes manome, kad tai pradeda kenkti ir tėvams, ir vaikams, ir patiems mokytojams.

„Mes manome, kad tai pradeda kenkti ir tėvams, ir vaikams, ir patiems mokytojams“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Jis taip pat tvirtino, kad ministerijoje besibūriuojantys mokytojai grubiai pažeidžia Susirinkimų įstatymą, o ŠMM administracija turi teisę spręsti, kaip elgtis toliau.

„Ministerijos administracija turi spręsti: jeigu tai yra problema valstybės įstaigos funkcionavimui, tai yra numatyti atitinkami teisiniai mechanizmai, kaip tuos klausimus reikėtų spręsti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Tuo metu streikuojančios profsąjungos vadovas Andrius Navickas tokius premjero pasvarstymus vadina manipuliavimu.

„Įstatymas draudžia samdyti kitus mokytojus vietoj streikuojančių. Galbūt premjeras nesilaiko kodekso, galbūt čia manipuliavimas “, – pirmadienį premjero pasvarstymus įvertino A. Navickas.

Premjeras sakė besitikintis, kad A. Navicko vadovaujama profsąjunga laikysis pažado išmokėti algas visiems streikuojantiems pedagogams. Jis anksčiau yra pabrėžęs, kad streikuojantieji negaus atlygio už praleistas darbo dienas.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, pirmadienį streikuoja 1,4 tūkst. pedagogų iš 53 mokyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BIUDZETAS

BIUDZETAS portretas
PROTINGI MOKYTOJAI UŽSIDIRBS PAPILDOMAI, O TIE STREIKININKAI TEGU STREIKUOJA. MOKYTOJŲ YRA PER DAUG TAI VISIEMS VIETOS PO BIUDŽETO SAULE TIKRAI NEUŽTEKS.

Vanada

Vanada portretas
įdomu įdomu prie ko prives šis streikas nes mokytojai matosi derėtis net neketina o rik reikalauja kaip isterinis vaikas mokiniai ruoškitės šiemet per vasarą eiti į pamokas ir už tai dėkokite savo mokytojams

tiesa

tiesa portretas
visai stoga rauna o prikalti nera kam
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių