Teismas prašo leisti patraukti atsakomybėn buvusį Seimo narį R. A. Ručį

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Panevėžio apygardos teismas kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydamas leisti patraukti atsakomybėn vieną kaltinamųjų, buvusį parlamentą Rimantą Antaną Ručį.

„Trečiadienį numatytas posėdis neįvyko. R. A. Ručio advokatas pranešė, kad jo atstovaujamasis yra įtrauktas į kandidatų į Prienų rajono savivaldybės tarybos narius sąrašą ir vasario 1 dieną gavo tai patvirtinantį pažymėjimą. Tapęs kandidatu į savivaldybės tarybos narius, įgijo neliečiamybę, todėl posėdis vykti negalėjo. Teismas kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašydamas leisti patraukti R. A. Ručį baudžiamojo atsakomybėn“, – BNS sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Per posėdį trečiadienį parodymus turėjo duoti du kaltinamieji – Peisachas Kačerginskis ir Giedrius Rakauskas.

Šių kaltinamųjų apklausti teismas negalėjo, nes jiems inkriminuoti nusikalstamos veikos epizodai yra susiję būtent su R. A. Ručiu.

Posėdį numatoma tęsti vasario 18 dieną.

VRK viešai skelbia, kad 64 metų R. A. Ručys yra visuomeninio rinkimų komiteto „Už Prienų kraštą“ sąraše.

Pirmasis posėdis šioje byloje įvyko sausio 22 dieną.

„Tvarkiečių“ byla nagrinėjama Panevėžyje, nes Vilniaus apygardos teismas dabar tiria daug sudėtingų, prioritetinių bylų, kur yra daug proceso dalyvių.

Partija kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų (1,2 mln. litų), o verslininkai įtariami prisidėję prie šių schemų. Teisėsaugos duomenimis, šiuos pinigus partija panaudojo veiklai viešinti.

Pareigūnai kaltina verslininkus už pagalbą partijai siekus jos poveikio Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų viešuosiuose pirkimuose.

Kaltinamieji neigia darę nusikaltimus ir stebisi teisėsaugos veiksmais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nejuokinkite

Nejuokinkite portretas
Baikite juokinti.Išeitų,kad jeigu žmogus nusikalto,tai reikia eiti į valdžią ir jau įgauni neliečiamybę.Atvirksčiai,turėtum būti labiau liečiamas,jeigu esi neskaidrus. "Patrioati"vis šaukia,kad anksčiau buvo labai blogai,bet tokių nesąmoningų neliečiamybių nusikaltusiems nebuvo.Jos atsirado dabar,"patriotams"valdant.

Anarchistas

Anarchistas portretas
Kilo klausimas, kiek yra tų Konstitucijos dvasių? Ar devynios, ar vienuolika jas matančių teisėjų? Ar kiekvienas teisėjas, ar Konstitucijos teksto kūrėjas, ar aiškintojas mato, jaučia tas dvasias? Keletas jau prisiekė jas matęs, bet aš tiek neišgeriu ir neapsirūkau.

geda

geda portretas
baikit jumora tokie kaip jis nesedo ir neses paziurekit i masiulio feisa jis juokiasi is teisingumo nes zino nieko jam nebus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių