Prieš teismą stojęs Utenos meras A. Katinas kaltės nepripažino

Piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu kaltinamas Utenos rajono meras socialdemokratas Alvydas Katinas teisme kaltės nepripažino.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamai pareikšti A.Katinui bei buvusiai tuometinio ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovė Džuljetai Žiugždienei.

Teismo atstovė Jolita Gudelienė BNS sakė, kad kaltės teisme nepripažino ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumento klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir turto iššvaistymu kaltinama D.Žiugždienė.

A.Katinas ir D.Žiugždienė pareiškė, kad parodymus duos po liudytojų apklausų.

Tačiau teismui prieš pradedant liudytojų apklausas paaiškėjo, kad prieš kai kuriuos šios bylos liudytojus yra pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas dėl tam tikrų nusikalstamų veikų.

Kadangi teismui ir kaltinamųjų gynėjams kilo klausimų, kaip šis atskiras ikiteisminis tyrimas yra susijęs su nagrinėjama byla, buvo priimtas sprendimas byloje daryti pertrauką iki gegužės 17 dienos ir nurodyta prokurorui pateikti tam tikras nutartis bei dokumentus, iš kurių būtų galima spręsti, ar į posėdį pakviestus asmenis tikrai galima apklausti kaip liudytojus.

Kaip skelbė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kaltinimai A.Katinui ir D.Žiugždienei sietini su vienos bendrovės, kaip įtariama, neatlygintinai atliktu privataus gyvenamojo namo remontu.

STT tyrime figūruoja bendrovė „Utenos melioracija“, kuriai vadovauja Utenos tarybos narys, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Liuonius Purvinis.

Kaltinamojo akto duomenimis, 2014 m. rugsėjo – lapkričio mėnesiais, A.Katinas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas asmeninės naudos – D.Žiugždienės, kaip ministro pirmininko sekretoriato vadovės palankumo ateityje, pareikalavo, kad bendrovė „Utenos melioracija“ neatlygintinai suremontuotų D.Žiugždienei ir jos dukrai priklausantį privatų gyvenamąjį namą, esantį Utenos rajone. Atliktų remonto darbų kaina siekia 6,5 tūkst. eurų.

D.Žiugždienė kaltinama tuo, kad siekdama nuslėpti šį nusikalstamu būdu gautą turtą, atgaline data parengė netikrą dokumentą – prašymą suremontuoti jos namo stogą ir pakeisti lauko duris, kurį pateikė bendrovei „Utenos melioracija“.

Moteris kaltinama ir tuo, kad piktnaudžiaudama tarnyba iššvaistė Vyriausybės kanceliarijos turtą. Atsidėkodama už jos gyvenamojo namo remonto darbų priežiūrą vienam Utenos rajono savivaldybės darbuotojui 2014 m. kovo mėnesį perdavė neatlygintinai Vyriausybės reprezentacijai skirtą vyrišką šveicarišką laikrodį su logotipu „Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas“. 

Vyriausybės kanceliarijai padaryta turtinė žala – 147 eurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių