Teisingumo ministerija griežtina viešųjų pirkimų vidaus kontrolę

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija pirmadienį pranešė, kad ėmėsi griežtinti viešųjų pirkimų vidaus kontrolės procedūros.

Anot jos, tai daroma siekiant „užtikrinti maksimalų viešųjų pirkimų skaidrumą Teisingumo ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose“.

„Stiprindami viešųjų pirkimų vidinę priežiūrą kartu stipriname ir prevenciją prieš piktnaudžiavimą, – pranešime sakė teisingumo ministrė Milda Vainiutė. – Nereikia visos atsakomybės suversti galimai netobuliems įstatymams. Vidinė drausmė ir kontrolė, atsakingai tvarkomi viešieji finansai – labai svarbūs instrumentai, padedantys įgyvendinti įstatymų nuostatas, užtikrinti skaidrumą, užkardyti korupcijos apraiškas“.

Teisingumo ministerija ir jai pavaldžios įstaigos nuo šiol turės ne rečiau kaip kartą per pusę metų atlikti viešųjų pirkimų analizę, kad būtų įvertintos konkurencingumo sąlygos ir stebima, ar pirkimų nuolatos nelaimi tie patys tiekėjai. Taip pat periodiškai bus peržiūrimos pirkimų procedūros ir kainos bei gauti skundai.

Teisingumo ministrė nurodė atnaujinti visų viešųjų pirkimų komisijų sudėtį.

Taip pat rekomenduota per paskutinius du metų mėnesius nevykdyti viešųjų pirkimų, jeigu jie nebuvo suplanuoti per pirmą metų pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidmantas

Vidmantas portretas
Koel tik dabar tai daroma?Juk visi zinojo kad viesieji pirkimai yra korumpuoti.Sukurtos tokios taisykles kurios leidzia manipuliuti dykais gaunamais pinigeliais.O kai nesurenkamas biudzetas tai galvoja musu valdzia kokius dar mokescius uzdeti Lietuvos Ubagams!Geda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių