Pasipylė pranešimai apie perkamus balsus

  • Teksto dydis:

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis sakė, kad apie galimai perkamus balsus pranešimų gauta, tačiau ikiteisminiai tyrimai kol kas nepradėti.

Pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ aktyvistai teigia, kad rinkimų metu gaunama itin daug pranešimų apie neleistiną agitaciją.

Zarasų rajone, Dusetų kaime, buvo pastebėti politinės reklamos plakatai. Rinkimų dieną agitacija draudžiama, tad dėl šio atvejo kreiptasi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašant ištirti šį pažeidimą ir kuo skubiau pašalinti neleistiną agitacinę medžiagą.

Taip pat gautas pranešimas, kad Vilkaviškio rajono savivaldybėje galimai perkami balsai. Reaguojant į šį pranešimą, stiprinamos pajėgos šioje savivaldybėje - siunčiami „Baltųjų pirštinių" iniciatyvos savanoriai iš aplinkinių savivaldybių.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis sakė, kad apie galimai perkamus balsus pranešimų gauta, tačiau ikiteisminiai tyrimai kol kas nepradėti.

„Informacija iš visų rinkimų apylinkių nuolatos atnaujinama, kol kas, iki 12.30 val. užfiksuoti 29 galimi Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų pažeidimai“, - rašoma pilietinės iniciatyvos atstovų pranešime.

Šiemet kompiuterizavus rinkimų apylinkes, rinkimų dieną atvykus iki 20 val., galima balsuoti bet kurioje rinkimų apylinkėje. Taip pat leidžiama balsuoti ir neturint rinkėjo kortelės, svarbiausia su savimi turėti galiojantį asmens dokumentą su nuotrauka. 

Iki sekmadienio vidurdienio policija gavo 12 pranešimų apie galimus pažeidimus vykstant antrajam prezidento rinkimų turui bei rinkimams į Europos Parlamentą, pranešė Policijos departamentas. Ikiteisminių tyrimų kol kas nepradėta.

Iš viso pradedant išankstiniu balsavimu, tai yra gegužės 19 diena, policija gavo 28 pranešimus apie galimus pažeidimus. 16 pranešimų gauta nuo gegužės 19 iki gegužės 25 dienos ryto. Gegužės 25 dieną gauta 12 pranešimų. Daugiausiai gauta pranešimų apie neleistiną agitaciją.

Pirmojo prezidento rinkimų turo metu nuo gegužės 3 iki gegužės 12 dienos policija gavo 70 pranešimų apie galimus pažeidimus.

Pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus apskrities - 33, Kauno apskrities - 13, Panevėžio apskrities - 7, iš Marijampolės apskrities - 6.

2013 metais vykusių rinkimų į Seimą metu policija gavo apie 500 pranešimų apie pažeidimus ir pradėjo 27 ikiteisminius tyrimus.


Šiame straipsnyje: rinkimairinkėjaibalsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių