Tautinius kostiumus darželinukams dalina patys Seimo „valstiečiai“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad partija ruošia kreipimąsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) su prašymu pradėti tyrimą dėl galimo neteisėto Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) finansavimo.

Toks kreipimasis rengiamas žiniasklaidoje paviešinus informaciją apie tai, kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Seimo nariai, naudodamiesi fondu „Švieskime vaikus“, kuriam 500 tūkst. eurų skyrė įmonės „Agrokoncernas“ ir „Agrokoncerno grūdai“, savo rinkimų apygardose dalina tautinius kostiumus vaikams.

Nuotraukomis iš darželių pastarąjį mėnesį socialiniuose tinkluose puikavosi Seimo nariai Dainius Gaižauskas, Kęstutis Mažeika, Robertas Šarknickas ir Zenonas Streikus. Apie kitų „valstiečių“ įteikiamus tautinius kostiumus darželiams pranešė vietos spauda. Tarp tokių – Levutė Staniuvienė, Laimutė Matkevičienė ir Viktoras Rinkevičius, rašo portalas 15min.lt.

„Matome faktus apie tai, kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Seimo nariai savo apygardose partijos vardu dalina tautinius kostiumus darželinukams. Surinkti duomenys apie pasikartojančius ir sistemiškus veiksmus, kai šalia kostiumų dalinimo Seimo nariai agituoja žmones, pasakoja apie savo darbus, o visą šią akciją puse milijono eurų finansuoja „Agrokoncernas“ ir jo įmonės per fondą „Švieskime vaikus“, - šokiruoja įžūlumu, - teigia G. Landsbergis. - Akivaizdu, kad tai yra neteisėtas partijos finansavimas ir tam turi būti užkirstas kelias. To ignoruoti tikrai negalima ir tai yra dar vienas faktas, kaip stambus verslo koncernas, suaugęs su politine partija, stengiasi nupirkti mūsų šalies demokratiją. Reaguodami į šią situaciją mes ruošiame kreipimąsi į VRK ir tikėsimės greitos bei sąžiningos reakcijos. Tai bus dar vienas išbandymas šiai institucijai“.

Konservatorių teigimu, kreipimasis į Vyriausiąją rinkimų komisiją su prašymu pradėti tyrimą dėl neteisėto Valstiečių ir žaliųjų sąjungos finansavimo bus parengtas bei išsiųstas artimiausiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šlikštu.

Šlikštu. portretas
Neitikėtina bet akivaizdu ANUKAS pralenkė net SENEIĮ !.Tiek neapikantos ir sarkazmo?!.

ir vėl skundas ?ir vėl konservatoriai ? :)

ir vėl skundas ?ir vėl  konservatoriai ? :)  portretas
blogai , kad už privačias lėšas pasiūtus dalija tautinius kostiumus ? O kas turi dalyti ? Landbergis su Gentvilu ? :)))) Kodėl patys konservatoriai ar liberalai to nedarė ? Pagailėjo asmeninių pinigėlių ? Mano galva "Intrigų meistrai " , o ne opozicija dirbanti Tautos vienybei ?

NU nu

NU nu portretas
seimūnai geriau nedalintų bet siūtų daugiau naudos būtų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių