Taupanti Belgija uždaro ambasadą Vilniuje

  • Teksto dydis:

Belgija, taupydama lėšas, uždaro ambasadą Vilniuje ir dar 17 diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų.

Belgija, taupydama lėšas, uždaro ambasadą Vilniuje ir dar 17 diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų.

Belgijos ambasada penktadienį pranešė, kad uždarius ambasadą Belgijos diplomatinius ir konsulinius klausimus Lietuvoje perims ambasada Varšuvoje. Taip pat bus uždaromos ambasados ir kitose Baltijos valstybėse - ambasados Taline funkcijas perims Helsinkis, Latvijos - Stokholmas.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija BNS patvirtinusi sulaukusi Belgijos pranešimo, jog ambasadą Vilniuje ketinama uždaryti 2015-ųjų vasarą.

Be Baltijos šalių, Belgija Europoje kitąmet taip pat atsisako ambasadų Bratislavoje (Slovakija), Liublijanoje (Slovėnijoje) ir Nikosijoje (Kipre), generalinių konsulatų Kiolne (Vokietija), Lilyje ir Strasbūre (Prancūzija) ir Ženevoje (Šveicarija).

„Šis racionalizavimas vykdomas siekiant išsaugoti Belgijos diplomatinių misijų tinklo efektyvumą. Šis tinklas yra svarbus turtas ginant ekonominius, politinius ir konsulinius mūsų šalies, kuri yra viena labiausiai globalizuotų pasaulyje, interesus“, - praneša ambasada.


Šiame straipsnyje: Belgijaambasadaambasados

NAUJAUSI KOMENTARAI

na lietuvos valdziagyviai

na lietuvos valdziagyviai portretas
sugeba taupyti pensininku saskaita ir islaidauti plikagalviai ir storapilviai gali prisigalvodami euro renginiu,metaboliniai sindromatikai

Rytis Naktinis

Rytis Naktinis portretas
Manau, kad ir pati Europos Sąjunga turėtų pradėti taupyti ir efektyviau dirbti. Kam gi ES atstovybės savo pačios šalyse-ES narėse? Absurdas, prilygstantis dvejoms Europos Parlamento buveinėms Štrasburge ir Briuselyje!

skurdas

skurdas portretas
ha ha ha belgija negali pasiekt lietuvos sparciai kylancios ekonomikos...gali musu politikai suteikt finansine parama,jeigu jiems lesu truksta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių