Tarp svarstomų kandidatų į prezidentus į priekį išsiveržė G. Nausėda

  • Teksto dydis:

Gruodžio mėnesio „Spinter tyrimų“ apklausoje dėl galimų kandidatų į prezidentus į priekį įsiveržė ekonomistas Gitanas Nausėda, pirmadienį skelbia naujienų portalas delfi.lt.

Jei prezidento rinkimai vyktų artimiausią savaitgalį, už G. Nausėdą balsuotų 15,6 proc. apklaustųjų, rodo šio portalo užsakymu gruodžio 11–19 dienomis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Antroje ir trečioje vietoje liko premjeras Saulius Skvernelis, už kurį balsuotų 11,3 proc., ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kurį palaikė 10,9 proc. apklaustųjų.

Lapkričio mėnesio delfi.lt ir „Spinter tyrimų“ analogiškoje apklausoje pirmoje vietoje buvo S. Skvernelis su 12,2 proc. žadamų balsų, o už G. Nausėdą ketino balsuoti 12 proc. apklaustųjų. Trečioje vietoje liko Kauno miesto meras V. Matijošaitis, kurį palaikė 9,5 proc. apklaustųjų.

Po pirmo trejetuko, naujausios apklausos duomenimis, lieka populiarumą išsauganti socialdemokratė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, kurią palaikė 7,7 proc. apklaustųjų, ir parlamentaras Naglis Puteikis, už kurį balsuotų 5,5 proc. respondentų.

Dar žemiau reitingų lentelėje yra trejetas asmenybių, dėl kurių paprastai viešojoje erdvėje spekuliuojama svarstant, kas galėtų būti konservatorių palaikomu kandidatu prezidento rinkimuose. Už buvusią finansų ministrę, parlamentarę Ingridą Šimonytę balsuotų 5,3 proc., o už dabar į akademinę karjerą pasukusį buvusį Europos Sąjungos ambasadorių Maskvoje Vygaudą Ušacką ir parlamentarą Žygimantą Pavilionį – po 4 proc. respondentų.

Nežinojo už ką balsuoti 10,3 proc., o buvo linkę nebalsuoti 10,5 proc. apklaustųjų. Tyrimo metu buvo apklausti 1006 respondentai, rezultatų paklaida – 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainora

Dainora  portretas
Kaip galima balsuoti uz bankininka ,kurio bankas ima didziausius mokescius darant bet kokia parasto zmogaus operacija per banka . Na ir zmones ,tusciom galvom

K. Etyza

K. Etyza portretas
Gal geriau būtų Rokas Masiulis - Susisiekimo ministras

nusivyles.

nusivyles. portretas
Kaip cia buvo kad nezinojau kad vyksta prezidento rinkimai. kad laimejo Nauseda ir issiverze i prieki buciau ir as atidaves savo balsa uz bankininka.AI JAI JAI kaip gaila.
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių