Tarnybos nesiaiškins, ar K. Pūkui pagrįstai išduota nedarbingumo pažyma

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (VASPVT) nesiims aiškintis, ar medikai pagrįstai išdavė Seimo nariui Kęstučiui Pūkui pažymą apie jo sveikatos būklę, kurią jis pateikė Konstituciniam Teismui.

Tarnybos vadovė Nora Ribokienė BNS teigė, kad VASPVT galėtų atlikti patikrinimą, ar teismui bei Seimo komisijai pateiktos pažymos išduotos pagrįstai, tačiau tą darytų tik gavusi teismo, Sveikatos ministerijos ar teisėsaugos pavedimą.

„Dėl Kęstučio Pūko mes pavedimo negavome, o negavusi pavedimo mūsų institucija kontrolės neatlieka. Tai būna arba teismo pavedimas, arba teisės aktuose nustatytų institucijų – ministerijų, kitų valstybės institucijų, tuomet tai žiūrime“, – paaiškino N. Ribokienė.

Tuo metu nedarbingumo pažymėjimų išdavimą, nedarbingumo režimo laikymąsi tikrina „Sodra“.

K. Pūkas praėjusią savaitę „Sodros“ atstovams pateikė paaiškinimą dėl lapkričio 9 dienos, kai jis buvo užfiksuotas sodybos statybvietėje.

„Sodros“ atstovas spaudai Saulius Jarmalis BNS sakė, kad šią savaitę turėtų pateikti išvadas, ar K. Pūkas laikėsi nustatytos tvarkos bei spręsti dėl nedarbingumo pašalpos mokėjimo.

„Vertinant turimą informaciją, turime pagrindą nemokėti tik už tą vieną dieną, nes kitomis dienomis jis nebuvo užfiksuotas“, – teigė S. Jarmalis.

Anot S. Jarmalio, taip pat bus aiškinamasi, kokiu pagrindu K. Pūkas buvo išleistas medikų pirmadienį, kai jis atvyko liudyti Konstituciniam Teismui (KT).

Posėdyje dalyvavęs parlamentaras žurnalistams sakė, jog medikų buvo siunčiamas į ligoninę, tačiau nusprendė atvykti į apkaltos bylos posėdį nenorėdamas priekaištų, kad vengia kaltinimų.

Praėjusį ketvirtadienį K. Pūkas KT byloje nedalyvavo ir buvo pateikęs nedarbingumo pažymėjimą. Anot KT pirmininko Dainiaus Žalimo, pažyma buvo netinkama – ji buvo be galutinio nedarbingumo termino. Be to, D. Žalimas patvirtino, kad teismo atstovams atvykus įteikti šaukimo parlamentarui, jo nerado namie – kaip paaiškėjo, jis tuomet buvo Daukšiuose. Žiniasklaida užfiksavo, kad čia K. Pūkas vadovavo tėvų sodybos remontui.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga praėjusią savaitę kalbėdamas su žurnalistais gynė K. Pūkui nedarbingumo pažymą išdavusius medikus. Anot jo, atsakomybę už galimą ligos simuliavimą turėtų prisiimti pats pacientas, o prižiūrėti, kaip laikomasi nedarbingumo – „Sodra“.

Seimui pradėjus apkaltos procesą K. Pūkui, Konstitucinis Teismas turi pateikti išvadą, ar parlamento specialiosios tyrimo komisijos išvadoje nurodyti Seimo nario veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Seimas dar gegužę kreipėsi į KT išvados dėl K. Pūko veiksmų, tačiau procesas strigo dėl Seimo nario ilgalaikės ligos.

Dėl parlamentaro ligos užtruko ir Seime nagrinėjamas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti K. Pūko neliečiamybę byloje dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Prokurorai teigia, kad keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio–vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

K. Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. Parlamentaras teigia, kad su juo dėl pažiūrų susidorojo politiniai oponentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Va ką gali DIDELI pinigai, net ir prie ve'Rygos galima kabinėtis.

Linkintis pasveikti

Linkintis pasveikti portretas
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kalbėdamas su žurnalistais gynė K. Pūkui nedarbingumo pažymą išdavusius medikus. Anot jo, atsakomybę už galimą ligos simuliavimą turėtų prisiimti pats pacientas, o prižiūrėti, kaip laikomasi nedarbingumo – „Sodra“. O gydytojui surašiusiam ir išdavusiam minimam pacientui šį nedarbingumo pažymėjimą nieko, nors Konstitucinis Teismas konstatavo, jog ji surašyta netinkamai - (be galutinio nedarbingumo termino)? Šis gydytojas nežino kaip tinkamai užpildomas nedarbingumo pažymėjimas?! Tai ką gina SA ministras A. Veryga?

Jau ir nebe patriotas :((

Jau ir nebe patriotas :(( portretas
Tai juk seimas ir priima pats tokius įstatymus: nei seimo nario nubausi, nei seimo nariui sumažinsi atlyginimą - o ir jų patarėjai kokius atlyginimus gauna!!! Daugiau nei Lietuvos specialistai ekspertai... Seimas mūsiškis- absurdo teatras. Kuris seimo narys bandė susimažinti sau atlyginimą, susimažinti privilegijų kiekį ir t.t.? AŠ TOKIO NEŽINAU!! O jų dauguma jau ir PASENO, bet išmintis tokia pat, kaip ir pas pūką, skvernelį, karbauskį ir t.t. - seimo jauniklius!! :)) Pagalvokite, ar Jūs žinote?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių