A. Sysas: galime sukandę dantis bendradarbiauti, bet bus tam tikros ribos

Dariui Petrošiui nusprendus atsiimti savo kandidatūrą į teisingumo ministrus, socialdemokratai pasiūlė Julių Sabatauską.

Tačiau Ramūnas Karbauskis pranešė, kad šio kandidato prezidentei neteiks. Apie teisingumo ministro paieškas laidoje „Dėmesio centre“ pokalbis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariu Povilu Urbšiu ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariu Algirdu Sysu.

– Pone Sysai, D. Petrošius atsiėmė kandidatūrą. Ko išsigando, ar kad bus įrodyti pono P. Urbšio įtarimai dėl ryšių su Tauragės veikėju Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius, ar tokį poveikį padarė paaiškėjusi informaciją apie jo įtartinus sandorius su žeme, kai iš pensininkų įsigijo žemės už 2 tūkst. 500 eurų, o parduoti pakeitęs paskirtį norėjo už 400 tūkst. eurų?

A. Sysas: Manau, kad nei viena, nei kita neišgąsdino. D. Petrošius išplatino pareiškimą, galima jį paskaityti. Pirmiausia, tai tas kiekis purvo, kuris buvo ant jo ir jo šeimos išpiltas, tai gavosi tradiciškai – kažkas pasakė, nors nėra jokių įrodymų. Kainos, kurios buvo 2000 m. ir kas būna po 10 metų, taigi keičiasi. Iš to galima daryti įvairias sąmokslo teorijas. Kai žmogui reikia pinigų, jis parduoda pigiai, o po to galvoja, kad galėjo brangiau parduoti. Nenorėdamas kenkti vyriausybės formavimui, jis atskira tvarka bandys įrodyti savo poziciją. 

– Socialdemokratai turbūt gavo signalų iš prezidentūros, kad šis kandidatas netinka?

A. Sysas: Su manimi prezidentūra nekontaktuoja, bet šiuo atveju aš suprantu, kad nepasitenkinimas yra iš valstiečių ir žaliųjų.

– Tačiau partijos valdybos posėdį nutarėte sušaukti dar penktadienį, tačiau jis įvyko po savaitgalio.

A. Sysas: Taip, klausimas buvo būtent dėl D. Petrošiaus. Buvo iškelta tokia versija, kad jis netinka. Tačiau aš manau, kad Saulius Skvernelis suformavo ministrų kabineto kandidatūras ir nunešė į prezidentūrą. Jokio signalo iki to nebuvo. S. Skverneliui D. Petrošius tiko. Tiko ir prezidentūrai, nes kitaip nebūtų buvusi nešama. Vadinasi, vidinės kovos vyksta pačioje valstiečių ir žaliųjų partijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH,Sysai: "Čia buvo ir tam tikras testas valstiečiams. To testo jie neišlaikė. Jiems kriterijai – žemiau juostos, jau nekalbu apie žmogaus teises ir visus kitus dalykus" - čia buvo testas jums, ir jūs jo NEIŠLAIKĖT. Nes paskirtajam Premjerui NIEKAS negali komanduot kaip jam savo kabinetą formuot (atsakomybė TIK jo!), taip kad jūsų 'pasiūlymai' - kaip šuniui penkta koja. O ir susitapatinti su Graužiniene gal nieko gero: kai klausimai kvaili ("O koks jūsų reikalas?"), tai ir atsakymai būna adekvatūs: "Miegu" arba "Per senas" (nenormiškai tai būtų pasiuntimas ant trijų raidžių)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių