Sveikatos ministerija rengiasi atšaukti reikalavimą dėl vaistinių ploto

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) rengiasi atšaukti reikalavimus vaistinėms dėl mažiausio leidžiamo patalpų ploto.

Nuo 2016 metų įsigaliojusiu ministro įsakymu nustatyta, kad bendras vaistinės mieste patalpų plotas turi būti bent 60 kv. m., o labdaros vaistinės – ne mažiau kaip 30 kv. m.

Konkurencijos taryba dėl šios tvarkos yra pradėjusį tyrimą. Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas yra sakęs, kad dėl vaistinių ploto ribojimo kai kurioms vaistinėms tenka pasitraukti iš rinkos.

„Konkurencijos tarybos pradėtas tyrimas šiuo metu vyksta ir bus pateiktos išvados. Sveikatos apsaugos ministerija yra parengusi įsakymo pakeitimo projektą (šiuo metu derinamas), kuriuo siūloma naikinti reikalavimą, kad bendras vaistinių plotas negali būti mažesnis nei 60 kv. m miestų ir miestelių vaistinėms“, – teigia sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė. Jos komentarą BNS perdavė ministro patarėja Lina Šriubėnė.

Be to, anot viceministrės, artimiausiu metu planuojama patvirtinti įsakymą, kuriuo vaistinės būtų įpareigotos pasirengti veiklos procedūras, užtikrinančias konfidencialumą teikiant farmacinę paslaugą ir parduodant vaistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
kaip neatšauks, jei nėra ministro, kuriam labiausiai rūpi alkoholikų bėdos, o ne sveikatos problemų turintys pacientai. Dar gi pradžioj labai buvo akcentuojama, kad reikia daugiau valstybinių vaistinių bei kiekvienoje poliklinikoje,kad vaistai Lietuvoje turėtų būt peržiūrimi, nes vieni brangiausių Europoje. Nutilo. Suprato, kad ne jų jėgoms ir smegenims tokia reforma.

Kristina

Kristina portretas
Tai kad preita mnisterija,o ne dabartine.dabartiniai tures issemti visa bruda,kur padare buvusieji.tai reikalaus daug laiko .tik mes nemokam skirti buvusio laiko ir dabartinio laiko.pradekim suprasti ir viskas stos i savo vezias.

Kirvis

Kirvis portretas
Kokiom nesamonem uzsiima ta ministerija! Gal geriau pagalvoti kaip vaistu kainas sumazinti?!!! Marazmas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių