Sveikatos apsaugos viceministrui – kaltinimai per konkursą protegavus partijos kolegę

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos viceministras socialdemokratas Gediminas Černiauskas sulaukė kaltinimų, kad pirmininkaudamas konkurso komisijai darė įtaką, jog jį laimėtų partijos kolegė Vilija Vertelienė, pirmadienį pranešė Žinių radijas.

Spalio 14 dieną įvyko konkursas į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM). Konkurso pirmininku sveikatos apsaugos ministrės įsakymu buvo paskirtas viceministras G.Černiauskas. 

Žinių radijo šaltinių duomenimis, G.Černiauskas konkurso metu ties pretendentės V.Vertelienės pavardę rodė rašikliu, duodamas suprasti, kad ji turi laimėti konkursą, demonstravo savo jai parašytus maksimalius balus.

Nepaisant to, konkursą laimėjo sveikatos apsaugos ministrės patarėja Nora Ribokienė.

Ji Žinių radijui atskleidė sulaukusi viceministro G.Černiausko raginimo iš karto atsistatydinti. Ji sakė, kad G.Černiauskas reikalavo užleisti vietą kitai kandidatei - V.Vertelienei.

„Aš tiesiog dalyvavau kaip viena iš kandidačių. Konkurso komisijos pirmininkas, kai buvo paskelbta nugalėtoja, atėjo pas mane ir pasiūlė atsistatydinti iš nugalėtojos pozicijos, užleidžiant savo vietą antros vietos laimėtojai. Tai, kas buvo man kalbama komisijos pirmininko, tai aš labai atsakingai galiu pasakyti, kad labiausiai nustebino ir neįtikino argumentai. Jis argumentavo, kad tokia premjero valia ir jeigu aš nesutiksiu, tai akreditavimo tarnyba bus sunaikinta, ir ministerijai, ir ministrei nemalonumų bus gausybė dėl tokio mano poelgio. Tai manęs visiškai neįtikino. Tokios žinios, kiek vėliau pasitikslinau, prasilenkia su realybe ir teisybe“, - radijui sakė N.Ribokienė.

Žinių radijas teigi turįs garso įrašą, kuris buvo padarytas išjungus oficialų komisijos posėdį įrašinėjusį diktofoną. Jame esą girdėti, kaip komisijos pirmininkas G.Černiauskas kelioms komisijos narėms leido suprasti, kad jos priėmusios klaidingą sprendimą, kai balsavo už kitą kandidatę nei esą reikėjo.

„Viskas gerai, kolegos. Tik prašymas ateityje, kai jūs balsuosite, balsuokite „biški“ protingiau. <...> Aš į jūsų buitinę išmintį apeliuoju. Ateity galvokite daugiau. Ot, jau atsirado konkursantės. Mes protingos, mes čia gudrios. <...> Jeigu reikia, tai paklauskit pirmininko. Per daug pradedat galvoti. <...> Skeptiškai pakankamai vertinu Vertelienę, bet tai yra asmuo, kuris kažkuo reikšmingas establishmentui. O mes esame sudėtinė establishmento dalis“, – įraše kalbėjo G.Černiauskas.

Viceministras neigė protegavęs partijos kolegę.

„Aš neprotegavau jos ir jeigu jūs girdėjote mano kalbą, tai aš neturėjau nei vienai, nei kitai nei simpatijų, nei antipatijų. Sprendimas buvo palankus ne tam žmogui, kurį jūs galvojate, kad aš protegavau. Galų gale visi komisijos nariai, tame tarp jų ir aš, parašais patvirtino tą rezultatą. Keliama problema yra dirbtina“, - kalbėjo G.Černiauskas.

Jis taip pat neigė siūlęs N.Ribokienei atsisakyti konkurso laimėtojos pozicijos.

Sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė sakė, jog apie minimą situaciją ją dar penktadienį informavo N.Ribokienė. Savo vertinimą ji žadėjo pateikti pati išklausiusi įrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Vilija...vaje, vargsele...o taip norejosi valdzios...patare Vesaitei- si prarado posta, Patare Cerniauskui- tas ir islekia is posto...vienos bedos kai taip per kitu galvas tenka lipti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių