Suskaičiavo A. Armonaitės išlaidas taryboje: didžiąją dalį išleido transportui

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė per porą metų, kuriuos dirbo Vilniaus miesto savivaldybės taryboje, išleido apie 4,5 tūkst. eurų arba vidutiniškai 248 eurus per mėnesį, rodo skelbiamos tarybos narių ataskaitos.

Laisvės partijos lyderė Vilniaus taryboje dirbo 2015–2016 metais, prieš tapdama Seimo nare.

Savivaldybės duomenimis, tarybos nariai per mėnesį maksimaliai galėjo išleisti 300 eurų per mėnesį.

Didžioji dalis jos išlaidų minėtais laikotarpiais buvo skirta transportui. Jos per ketvirtį siekdavo nuo 394 iki 900 eurų. Kitas ministrės išlaidas sudarydavo kelios dešimtys eurų ryšių paslaugoms.

Vilniaus savivaldybė nėra pateikusi tarybos narių išlaidų duomenų už trečiąjį 2015-ųjų ketvirtį, tad ministrės išlaidos už šį laikotarpį taip pat nėra įskaičiuotos.

BNS A. Armonaitė nurodė, kad dirbdama sostinės savivaldybės taryboje pagal galiojančią tvarką buhalterijai pateikė visas išlaidas pagrindžiančias sąskaitas.

Grynų pinigų praktiškai nenaudoju, dėl to būtų nesunku atkurti išlaidas iš banko išrašų, jeigu to prireiktų.

„Didžiąją dalį tarybos nario veiklai skirtų lėšų išleidau pavėžėjimo paslaugoms. Kadangi nuo darbo savivaldybėje praėjo jau nemažai laiko, esu pasikreipusi į savivaldybę dėl galimybės iš naujo susipažinti su patirtomis išlaidomis. Grynų pinigų praktiškai nenaudoju, dėl to būtų nesunku atkurti išlaidas iš banko išrašų, jeigu to prireiktų“, – teigė ministrė.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – švietimo, kultūros bei finansų, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariais naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

TS-LKD prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždininė, kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo, pateikė prašymą atsistatydinti. Premjerė į pareiškimą pirmadienį tenkino, jį dar turi patvirtinti prezidentas.

Tuo metu finansų ministrė Gintarė Skaistė pranešė grąžinusi Kauno savivaldybei atgal beveik 14 tūkst. eurų – dalį sumos, kurią išmokomis gavo dirbdama miesto taryboje.

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad jo gautas išmokas būtų įmanoma grąžinti, bet jis nesijaučia padaręs pažeidimus, o sumos buvo sąlyginai nedidelės ir pagrįstos logika.

BNS turimos politikų savivaldybei teiktos ataskaitos rodo, kad per maždaug šešerius su puse metų S. Kairio išlaidos taryboje sudarė 35,1 tūkst. eurų, o G. Skaistės per maždaug ketverius – 20,4 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bigcatwar

bigcatwar portretas
...biologinus poreikis vogti

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul atsiskaito už milijoninės "investicijas" į kosmosą paleistas.... Kada jau iš to kosmoso ta žadėta investicinė grąža gryž?

jtit

jtit portretas
tai ji su dviraciu vazineja, o pinigus vistiek pasisavina supistas tuoleto sepetys
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių