Sukritikavo vilniečių parlamentarų norą gyventi Seimo viešbutyje: jiems ir taip gerai

  • Teksto dydis:

Ar Seimo nariai turėtų gauti teisę naudotis Seimo viešbučiu, jei turi nekilnojamojo turto Vilniaus mieste? Toks projektas svarstytas Seime, pasakojama LNK reportaže. Daugeliui vilniečių šis klausimas atrodė keistas.

Patiems Vilniaus gyventojams tokie Seimo narių norai nesuprantami.

„Sakyčiau, kad jei turi savo būstą, protingiau būtų jame ir gyventi. Savo visada mieliau: daiktai, baldai, viskas. Nesuprantu, kodėl Seimo nariai norėtų gyventi viešbutyje. Esu mačiusi, kokie ten kambariai, tikrai nenorėčiau tokiomis sąlygomis gyventi“, – svarstė pakalbinta vilnietė.

„Net ir klaust nereikia. Jei turi butą, ko dar reikia? Kažkokios neaiškios liekanos mus persekioja šį trisdešimtmetį“, – antrino kita praeivė.

„Jiems ir taip gerai“, – trumpai ir aiškiai savo nuomonę išreiškė senyvas vilnietis.

Parlamentaras Andrius Mazuronis buvo vienas iš 26 nepritarusių šiai idėjai.

„Laikausi nuostatos, kad niekada nebalsuoju už įstatymo projektus, kurie turi kvailas nuostatas. O čia: jei penkis metus Seimo narys neturi Vilniuje registruoto nekilnojamojo turto, tik tada jis gali pretenduoti gyventi Seimo viešbutyje. Tai absurdiškos nuostatos, diskriminuojančios Seimo narius“, – pyko A. Mazuronis.

Tai absurdiškos nuostatos, diskriminuojančios Seimo narius.

Daugelis miestiečių nesupranta, kam tas Seimo viešbutis, vadina tai privilegija ir Seimo narių godumu. Į tai A. Mazuronis sureagavo aštriai.

„Šį klausimą reikėtų adresuoti Lietuvos Respublikos Konstituciniam Teismui. Jis ir išaiškino prieš keletą metų, kad Seimo nariams iš tolimų vietovių turi būti užtikrinama gyvenamoji vieta“, – tvirtino A. Mazuronis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pigesnė alternatyva

Teigiama, kad kadaise pagal įstatymą buvo dvi išeitys: leisti Seimo nariams, kurie atvyksta dirbti į Seimą iš toli, gyventi Seimo viešbutyje arba jiems suteikti pragyvenimo kompensacijas. Pasirinktas ekonomiškesnis variantas.

„Ekonomiškai pigiau leisti žmonėms gyventi tame aptriušusiame, sename viešbutyje nei mokėti pinigus, kad Seimo nariai galėtų nuomotis butus pagal rinkos kainą“, – dėstė A. Mazuronis.

Idėjų apie viešbučio ateitį yra. Viena iš jų – pastato pardavimas.

„Pardavus dingtų daug politinės įtampos, bet tada mokesčių mokėtojams parlamentarų gyvenamos vietos išlaikymas kainuotų daugiau“, – aiškino A. Mazuronis.

Seimo valdybai toks variantas jau buvo pateiktas ir iš skaičiavimų matėsi, kad parlamentarų apgyvendinimo kaštai išaugtų bene dvigubai nei dabartinio Seimo viešbučio išlaikymas.

„Jei su mokesčių mokėtojais pasiekiame tokį konsensusą: jie sutinka dvigubai daugiau mokėti už patalpų nuomą Seimo nariams, kurie negyvena Vilniuje, bet neturėti Seimo viešbučio, kuris akis drasko, tada gerai. Aš dar neradau atsakymo į šį matematinį klausimą“, – šaržavo A. Mazuronis.

Tuo tarpu Vilniuje gyvenantis parlamentaras Algirdas Butkevičius turėjo savo nuomonę dėl Seimo viešbučio.

„Tik su rimtomis priežastimis ir tik tam tikram laikotarpiui galima leisti Seimo nariams, kuriems to reikia, gyventi viešbutyje. Bet tik sumokant už komunalines paslaugas ir nuomos mokestį“, – kategoriškai pasisakė Seimo narys A. Butkevičius.

O kai kuriems gyventojams ši tema pasirodė tiesiog nesvarbi.

„Seimo nariai nubalsavo, kad gali gyventi. Ai, tegul gyvena. Bala nematė, man negaila“, – nesuko galvos kalbinta moteriškė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel TAIP GREIT NUIMAT TAS TEMAS,teisybe nepatinka ar ne,giedos turetumet ,teisybe nepaslepsi zmones viska suprantu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
SEIMUI vis mazai,o algas mokoma uz kokibiska darba ar ne,,,kai dirbi darbe niekas nemoka daugiau kol nepadarai kokybiskai ar ne,tai kodel seimas nori didesniu algu,seimunai kokybisku darbu nepadare,visur brokas,sienos per 30 m,nebuvo sutvarkytos,elektra atiduota mafijai,tai ponai uz ka jums moketi didesnius pinigus,jus ir taip vaginejat valstybe,ar dabar butina pirkti pirkti,dovanas,saldainius,,kai pinigai yra skolinami,niekur seimunams tokias galias neduoda kaip mes,nemokamai gyvena,masinas perka,taiso,benzinas viskas uz dika,ir dar drista bliauti ,kad mazi pinigai,jus ir to nesate verti,kur jusu sazine ,virs dvieju tukstanciu alga,kocelerines irgi virs dvieju tukst,o kur dar benzinas ir t,t,iseina virs 5 tukstanciu,viena karta reikia baigti su tais luzuriais,sedi beveik visi tokie kaip petrelis ir daro ivaizdi ,kad dirba,o istikruju dirba tik sau ir artimiesiems giminems,kada iteisins atostogas seimunams,kiek gali jie apvagineti tauta,ka seimas auksciau tautos,zmones atsibuski

Juk galima

Juk galima portretas
ten i savo apartamentus atsivesti partneri ar partnere,slapcia nuo sutuoktinio. Galima netgi nuomoti mergaitems,uzpludusioms mus is netolimos salies. Galima linksmai pabaliavoti,velgi slapcia nuo namiskiu. Ar maza kam zmogui reikia stogo virs galvos!?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių