Suka galvą, iš kokių resursų kelti algas viešojo sektoriaus darbuotojams

Vyriausybėje sudaryta darbo grupė penktadienį aptars, kaip didinti kelių viešojo sektoriaus sričių darbuotojų atlyginimus.

Pasak grupės pirmininko, Vyriausybės vicekanclerio Deivido Matulionio, planuojama aptarti, iš kokių vidinių resursų būtų galima kelti algas sveikatos, socialinės apsaugos sistemų bei kultūros darbuotojams.

„Tikslas yra pasižiūrėti, kokie yra galimi rezervai šiose srityse, (...) kad tuo pagrindu galėtume papildomai skirti lėšų šių sektorių darbuotojų atlyginimams“, – BNS sakė D. Matulionis.

Paskutiniame posėdyje gruodžio pabaigoje darbo grupė dėl viešojo sektoriaus finansavimo svarstė galimybes indeksuoti bazinį dydį, skirtą skaičiuoti biudžetininkų darbo užmokesčiui, ir susieti jį su infliacija.

Grupė taip pat sutarė, kad vidutinis mokytojų atlyginimas turi augti labiau nei vidutinis darbo užmokestis (VDU) šalyje – šiuo metu jis praktiškai vienodas.

Ši darbo grupė turi kovą parengti programą dėl viešojo sektoriaus reformų ir finansavimo iki 2025 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia 'konservus' susodint ir jų TURTUS nusavinti - ten vis vien NIEKO teisėto nėra.

Jonas

Jonas portretas
Pirma,eikit dirbti,ne darbo birzoj tupeja,antra ,dirbantys pensininkai gauna pensija ir dirba,trecia,kokia.specialybe turi .noreti visi nori,bet reikia ir paciam kruteti.kiek daug zmoniu su negalia. dirba,o juk jiems sunku.Apie alkoholi.Geriau tylekit,teko matyti kaip dirbantys geria,bet jie is tarybiniu laiku.tai kodel vis siulot ir kaltinat Veryga,kad pakele kainas alkoholiui,norit ,kad ir jaunimas nusigertu.Geda tiems kurie siulo mazinti kainas alkoholiui.

Žmogus

Žmogus portretas
Alkoholi pardavinėkite pigiau ir visą parą ir bus tų pinigų. Verygai nedaeina, kad darbo žmogus negeria, jam dirbt reikia. O užsenietis atvažiuoja linksmintis Lietuvoje, jei nėra ko gert jis važiuoja kitur ir pinigų niekad tokioje kvailoje šalyje nebus.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių