Suabejojo D. Valio tinkamumu vadovauti Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui

  • Teksto dydis:

Parlamentarai liberalas Vitalijus Gailius ir socialdemokratas Julius Sabatauskas abejoja buvusio generalinio prokuroro Dariaus Valio tinkamumu vadovauti Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui.

Dėl to abejonių turi ir Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Kęstutis Vagneris, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

V.Gailius ir J.Sabatauskas primena D.Valio nekompetenciją, taip pat sukeltą avariją, kai pėsčiųjų perėjoje jis automobiliu parbloškė moterį. Tuo metu K.Vagneris, „Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, parašė tarnybinį raštą vadovybei, kad dar kartą būtų ištirta sena istoriją, į kurią buvo įklampinta Generalinė prokuratūra.

Prieš kurį laiką D.Valys atleido Kauno apygardos prokuratūros prokurorą Vytautą Turauskį ir nepaskyrė į kitas pareigas, o tik įrašė į Karjeros registrą. Bet V.Turauskis laimėjo kovą teismuose ir Generalinė prokuratūra jam turėjo sumokėti daugiau kaip 20 tūkst. eurų. D.Valio kritikai taip pat priminė, kad jo vadovavimo laikais pinigus dėl neteisėto atleidimo prisiteisė ne vienas prokuroras, o bendra suma siekia daugiau kaip 74 tūkst. eurų, rašo „Lietuvos rytas“.

BNS anksčiau rašė, kad Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriaus vadovo konkurse dalyvavo keturi prokurorai. Be D.Valio – K.Vagneris, Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriaus vyriausioji prokurorė Danutė Blažienė ir Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Vilius Paulauskas. Tačiau D.Blažienė dar prieš atranką savo kandidatūrą atsiėmė.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis gruodžio pradžioje patvirtino, kad D.Valys atrinkta tinkamu vadovauti Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui, tačiau pabrėžė, kad sprendimo dėl jo skyrimo į šias pareigas dar nėra priėmęs.

Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriaus vyriausiojo prokuroro pareigos liks laisvos kitų metų sausio 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Tik NE Vali ,melavote visai Lietuva kad Cerniauskas mergaites nenese .Be savo nuomones korumpuotas ,nezinia kam tarnaujantis bet NE zmonems.Tik elitiniams.....IR elitui.

cia

cia portretas
nabejoti reikia o vytki tokius velniop nes tokie tipeliai samoningai dirba ne Lietuvai ir teisingumui ir kuo greiciau tokiu nebus tuo lengviau bus zmonems

Taigi žmogus taip

Taigi žmogus taip portretas
stengėsi įtikti, net seimui ir Tautai viešai iš tribūnos melavo kad Černiauskas mergaitės nenešė, o dabar - še tau kad nori. Neduoda apdovanojimo!T.y. normalios darbo vietos.Visi kas nusipelnė gavo su kaupu tik va ėmė ir,,carą paliko":D) Ir su virsmų krosnim sau toliau nuvažiavo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių