STT pareigūnų algoms kelti reikia papildomų dviejų milijonų

Seimas svarstys siūlymus nuo sausio didinti atlyginimus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams – tam papildomai prireiks apie 2,3 mln. eurų per metus.

Šią savaitę Seime pristatydamas naujos redakcijos STT įstatymo projektą parlamentinio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „valstietis“ Vytautas Bakas tvirtino, kad pareigūnams papildomai skirti pinigai grįš keleriopai.

„Dėl korupcijos rizikos patiriama žala kasmet Lietuvoje yra 4,5 mlrd. eurų. Jei mes šiandien turėtume tokį korupcijos rizikos indekso lygį kaip Estija, mes galėtume kalbėti apie maždaug 1,3 mlrd. eurų didesnį biudžetą“, – sakė V. Bakas.

Anot jo, STT susiduria su stambiausia korupcija, tad tarnybai svarbu pritraukti ir išlaikyti geriausius, aukščiausią kvalifikaciją turinčius pareigūnus, o šiuo metu tai padaryti sudėtinga dėl nekonkurencingų atlyginimų.

Pareigūnų algoms pakelti per metus papildomai reikėtų apie 2,3 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Pagal Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto teikiamą projektą, STT specialistų pareiginė alga didėtų nuo 913–1076 eurų iki 1192–1358 eurų, neatskaičius mokesčių.

Vyriausiasis specialistas „ant popieriaus“ kaip pagrindinį atlyginimą, tai yra neskaičiuojant priedų už viršvalandžius, stažą, gautų 1662–1893 eurus. Šiuo metu jo pareiginė alga siekia 1366–1627 eurus.

Iniciatoriai teigia, kad dėl nedidelių atlyginimų STT yra didelė darbuotojų kaita – pernai keitėsi 7 proc. tarnybos darbuotojų, šių metų pirmą pusmetį kaita siekia 5,8 procento.

„Kaip matyti iš 2017 metų pirmojo pusmečio statistikos, nemaža dalis pareigūnų palieka tarnybą, o dažnu atveju STT tampa vis sunkiau išlikti patrauklia darbo rinkoje“, – teigiama įstatymo aiškinamajame rašte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadakste

Vadakste portretas
Mes zmones nebemokame gyventi kaip zmones ir ant savo galvu prisikuriame visokiu instituciju , tik kazin ar jos nesidubliuoja. Vat eme valdzia sujunge elektra su dujomis , tai ir cia reiketu kazka sujungti , o tuo paciu sutaupytu valstybe , arba zmones visi tapkime gerieciais ir nereikes tiek daug tu instituciju Pasaulio zmonijai reikalinga taika , sazine , darbas , teisingumas, o tada visi gyvensim oriai ir niekam nereikes daryti jokiu negeru darbu,o tada nereikes ir tiek daug instituciju..

runkeliniai

runkeliniai portretas
seimo balvonai atiduokit savo tevams pensijas kurios priklauso o finansinis magnatas kaip minejo Valatka tai prezidentinio valdymo /auka/ dirbantis/ pagal oligarchiniu soc...demonu nurodymus kuriems akivaizdu pritaria vyr /globeja/......

to Nu tep manau

to Nu tep manau portretas
todėl nesimato, kad STT ir kt.gaudymo institucijos dirba, bet va kai reikia nuteisti, tai nei prokurūriai nei teisėjai neišgali to padaryti..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių