STT nepradės ikiteisminio tyrimo pagal Šiaulių mero pateiktą įrašą

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdyba atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Šiaulių miesto mero Artūro Visocko pranešimą dėl galbūt neskaidrios kai kurių savivaldybės tarybos narių veiklos.

„Sprendimas priimtas vasario 17 dieną, šiuo metu jis išsiųstas prokurorui peržiūrėti“, – pirmadienį BNS sakė STT atstovė Ramunė Paukštienė.

Anot jos, pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakyta, nes nerasta nusikaltimo sudėties.

A.Visockas į teisėsaugą kreipėsi vasario pradžioje. Jie teigė per socialinius tinklus gavęs garso įrašą, kuriame esą girdėti, kaip trys tarybos nariai kalba apie galbūt neteisėtus veiksmus. Įrašą atsiuntė kitas Šiaulių tarybos narys.

A.Visocko duomenimis, vasario 5 dieną vykusiame pokalbyje dalyvavo buvęs meras „tvarkietis“ Alfredas Lankauskas, buvęs meras socialdemokratas Justinas Sartauskas ir judėjimo „Už Šiaulius“ frakcijos seniūnas Denis Michalenko.

Šiaulių miesto savivaldybės paskelbtame pranešime teigiama, kad įraše užfiksuota, kaip tarybos nariai aptaria, jog A.Lankauskas už tariamus mokslinius tyrimus pasiims atlyginimą ir jį atiduos politinei veiklai finansuoti.

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariai D.Michalenko, J.Sartauskas ir A.Lankauskas savo ruožtu pranešė, kad gindami garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, dėl A.Visocko teiginių kreipsis į prokuratūrą.

„Mūsų adresu išsakytas kaltinimas, esą ketiname panaudoti galimai nusikalstamu būdu įgytas Šiaulių miesto savivaldybės ir Šiaulių universiteto lėšas „politinės veiklos finansavimui“, yra laužtas iš piršto. Paprastai tariant – melas ir šmeižtas. Už tokius veiksmus A.Visockas turėtų atsakyti baudžiamąja tvarka“, – teigė tarybos nariai.

Jie tvirtino apie Šiaulių universiteto ateitį, viziją ir perspektyvas, finansavimo galimybes, tarp jų ir iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto, diskutuojantys nuolatos.

Šiauliuose nuo pernai rudens tęsiasi politinė krizė. Dabar susidarius naujai daugumai mero A.Visocko vadovaujama koalicija taryboje neturi užtektinai balsų sprendimams priimti. Vyriausybės atstovė apskrityje jau įspėjo tarybą, kad savivaldybei gresia tiesioginio valdymo įvedimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių