Aiškintis V. Pranckiečio deklaracijų istoriją patikėta Seimo etikos sargams

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nesiimti tyrimo dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio.

Naujienų portalo 15min.lt informaciją dėl V. Pranckiečio pavėluotai deklaruoto žemės nuomos sandorio ar galimo interesų konflikto VTEK perdavė tirti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

„Gautame pranešime buvo minimos aplinkybės ne tik dėl deklaravimo, bet ir dėl galimo interesų konflikto Seimo pirmininkui teikiant Dirvožemio įstatymo projektą. Teisės aktai komisijai nesuteikia galimybės vertinti Seimo narių veiklos dėl galimo interesų konflikto, pareigos nusišalinti“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

V. Pranckietis šią savaitę pripažino žmonos Irenos Pranckietienės sandorį deklaravęs ne laiku bei sako pasiruošęs atsakyti į VTEK klausimus. Jis taip pat stebėjosi, kodėl apie klaidą deklaracijoje jo neįspėjo pati VTEK.

Politikas teigė, jog už „Agrokoncerno“ įmonei nuomojamą 38 ha sklypą Rokiškio rajone jo šeima kasmet gauna apie 4,2 tūkst. eurų „į rankas“.

Parlamento vadovas aiškinosi ir dėl jo kartu su „valstiete“ Virginija Vingriene teikto Dirvožemio įstatymo projekto. Jis, kaip minima portale, gali turėti teigiamos įtakos „Agrokoncernui“. V. Pranckiečio teigimu, įstatymo turinys kaip tik skirtas mažinti trąšų naudojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bebras

bebras portretas
Pranckieti greičiau lauk is užimamų pareigų ,gal kitą kartą neužmirši savo žmonos ir jos turtu ,kodel tau kiti standartai kaip visiems kitiems

Kaunas

Kaunas portretas
TURI ACISTATYDINT JOKIU CIA DVIGUBU STANDARTU.Ka jis kito ,,molio''.SU PUKU I VIENA VEZIMA IKINKYT IR LAI TAUKE LINK PRAVENU.

Idomu

Idomu portretas
Juk rasiau ir rasysiu.Lietuvoi istatymai dvejopi.Vieni mirtingiesiem kiti isskirtiniam.Prie kuriu bus Pranskietis?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių