Premjeras: Vyriausybė nesvarstė galimybės tęsti karantiną

Vyriausybė nesvarstė galimybės tęsti karantiną, tai – ankstyvas klausimas, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Vyriausybė nesvarstė apie karantino pratęsimą, tai yra ankstyvas klausimas, bus reaguojama į neigiamus pokyčius, jeigu situacija blogės arba nesikeis“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga anksčiau šią savaitę sakė manantis, kad Vyriausybė po trijų savaičių karantiną pratęs.

„Po trijų savaičių Vyriausybė grįš prie svarstymo. Aš nelabai turiu abejonių, kad pratęs vis tik karantiną. Tik klausimas – kokios sąlygos bus“, – žurnalistams antradienį Seime sakė A. Veryga.

Lietuvoje dėl plintančio koronaviruso šeštadienį įsigaliojo karantinas, jis truks iki lapkričio 29 dienos imtinai.

Karantino metu viešose vietose privaloma dėvėti veidą dengiančias kaukes, draudžiami visi renginiai, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas be žiūrovų.

Taip pat draudžiama restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų, lošimo namų ir kitų pasilinksminimo vietų, sveikatinimo paslaugų centrų, teikiančių poilsio paslaugas, veikla.

Be kita ko, karantino metu galioja ir kiti ribojimai, susiję su sveikatos priežiūra, prekybos vietomis, ugdymo įstaigomis, viešuoju transportu ir kitomis sritimis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir gerai kat nesvarstė gal jau nors vienas atėjo į protą kat gana tyčiotis iš savo leudies
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių