Socialdemokratų kandidatas į laisvą Seimo nario vietą bus A. Raslanas

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba šeštadienį patvirtino buvusį Kūno kultūros ir sporto dapartamento vadovą 58 metų Algirdą Raslaną kandidatu į Seimo narius Žirmūnų rinkimų apygardoje.

Kandidatą į Seimo narius LSDP taryba rinkosi iš dviejų kandidatūrų - juo taip pat buvo siūlomas kairiosios minties filosofas Andrius Bielskis. Už A.Raslaną balsavo 117, o už A.Bielskį - 31 LSDP tarybos narys.

„Manau, A.Raslano pasirinkimą lėmė tai, kad jis jau 2007 metų yra partijoje, gana buvo žinomas kai buvo Sporto departamento vadovu, yra gana komunikabilus ir bendrauja sporto bendruomenėje gana plačiai, yra žinomas ir mokslo bendruomenėje, kadangi yra sukūręs programas sportininkų testavimui, jų vertinimui.(...) Lėmė žinomumas, inteligencija, mokėjimas nuoširdžiai ir paprastai bendrauti bei išklausyti kitą žmogų“, - šeštadienį po LSDP tarybos posėdžio žurnalistams sakė partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius.

Vieta Seime liko laisva, kai į Europos Komisiją dirbti išvyko Žirmūnuose išrinktas socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis.

Seimo nario Žirmūnų apygardoje rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną, kartu su savivaldybių tarybų ir tiesioginiais merų rinkimais.

Patvirtino beveik visus kandidatus į merus

Valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba šeštadienį Vilniuje patvirtino beveik visus likusius kandidatus į merus. Nepatvirtintas lieka tik socialdemokratų kandidatas į Kalvarijos merus.

LSSD kandidatu į Akmenės merus siūlo Vitalijų Mitrofanovą, Alytaus miesto – Jurgį Krasnicką, Alytaus rajono - Arvydą Balčiūną, Anykščių - Dainių Žiogelį, Biržų - Andrių Budriūną, Elektrėnų - Arvydą Vyšniauską, Joniškio - Liudą Jonaitį, Kazlų Rūdos – Giedrių Bielskų, Kėdainių – Olgą Urbonienę, Klaipėdos – Liliją Petraitienę, Kupiškio – Augenijų Cesevičių, Mažeikių – Antaną Tenį, Pagėgių – Alvydą Dumbliauską, Panevėžio miesto – Janiną Gaidžiūnaitę, Panevėžio rajono – Antaną Pocių, Pasvalio – Alfonsą Puloką, Plungės – Albertą Krauleidį, Prienų – Alvydą Vaicekauską, Raseinių – Joną Elzbergą, Rietavo – Vytautą Blažaitį, Rokiškio – Antaną Vagonį, Skuodo – Daivą Budrienę, Šalčininkų – Darių Skusevičių, Šiaulių miesto – Justiną Sartauską, Šilalės – Virginijų Noreiką, Šilutės – Sigitą Šeputį, Švenčionių – Audrių Karvelį, Telšių – Vytautą Kleivą, Trakų – Vytautą Zaliecką, Utenos – Alvydą Katiną, Vilkaviškio – Algirdą Neiberką, Vilniaus miesto – Gintautą Palucką, Vilniaus rajono – Stanislovą Giedraitį.

Dar 26 socialdemokratų kandidatai į merus buvo patvirtinti rugsėjo pradžioje vykusiame partijos tarybos posėdyje.

Iš viso Lietuvoje veikia 60 miestų ir rajonų savivaldybių.

Socialdemokratai yra didžiausia valdančioji partija koalicijoje. Seime ji turi 40 atstovų.

Savivaldybių tarybų ir pirmą kartą rengiami tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių