Socialdemokratų ir konservatorių kova - kas laimės?

Dėl visų Lietuvos bėdų kalti ne konservatoriai, bet socialdemokratas Gediminas Kirkilas ir jo Vyriausybė, o šiandienė Lietuvos gerovė – tai Andriaus Kubiliaus nuopelnas. Taip propagandiniame leidinyje, atsikirsdami neseniai socialdemokratų mestiems kaltinimams, tikrovę vaizduoja konservatoriai.

A.Kubiliui – plojimai

Ką daryti, kad partijos narius įtikintum viena ir nekvestionuojama tiesa? Žinoma, saviškiams ir prijaučiantiems reikia išleisti propagandinę brošiūrą, kurioje būtų dėstomas A.Kubiliaus "krizės įveikimo" naratyvas. Taip pasielgė opozicijoje atsidūrę konservatoriai, šiomis dienomis ėmę platinti dogmatiškų teiginių kupiną leidinėlį.

Beje, įdomus ir konservatorių Vyriausybės darbus aukštinančios brošiūros pasirodymo laikas. Juk vos prieš keletą dienų surengtoje spaudos konferencijoje buvęs premjeras socialdemokratas G.Kirkilas visiems paaiškino, kas kaltas dėl krizės: bankų finansų analitikai Nerijus Mačiulis bei Gitanas Nausėda ir, be abejo, jų įžvalgų inspiruotas G.Kirkilo "įpėdinis" A.Kubilius.

"Svarbiausi atsakymai apie TS-LKD darbus. Straipsnių rinktinė" – taip vadinasi veik 30-ies puslapių partinis leidinys. Čia sudėti trys pačių konservatorių veikėjų ir jiems simpatizuojančių asmenų jau anksčiau publikuoti straipsniai.

"Didelės padėkos nusipelno ir visa XV vyriausybė su ministru pirmininku A.Kubiliumi. Būtent jų sprendimai šiandien Lietuvai leidžia džiaugtis viena sparčiausiai atsigaunančių ekonomikų Lietuvoje, rekordiniu eksportu ir įgyvendinamais sprendimais siekiant energetinės nepriklausomybės", – tokia adoracija pradeda nežinomas autorius, pasirašantis kaip straipsnių rinkinio "sudarytojas", tik į skaitytojus jis kažkodėl kreipiasi socialdemokratiškai – "Bičiuliai".

G. Kirkilo kaltė

Kodėl per krizę išaugo emigracija, kodėl išaugo nedarbas, kodėl išaugo valstybės skola – klausia vienas straipsnių autorius. Dėl to kaltas tik G.Kirkilas ir jo Vyriausybė. Mat esą Lietuva valdant kairiesiems neturėjo jokio finansų rezervo. Tai – konservatorių veikėjo iš Kauno Giedriaus Smolsko įžvalgos.

Čia puikuojasi ir konservatorių rėmėjos, nepartinės finansų ministrės Ingridos Šimonytės tekstas "Kas skolon sudėta". Žinoma, ji aiškina, kokia gera ir puiki buvo A.Kubiliaus Vyriausybė.

Paskutinis rinkinyje – A.Kubiliaus patarėjo Kęstučio Škiudo straipsnis apie "Rusijos minkštąją galią" – "Gazprom" aukso amžius Lietuvoje". Pagrindinė straipsnio tezė – kad dėl visko, pradedant "Lietuvos dujų" pardavimu ir baigiant jų kainomis, vėlgi kalti socialdemokratai.

Patys neskaitė

Monika Navickienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atsakingoji sekretorė, paaiškino, kad leidinys skirtas partijos kolegoms ir buvo dalijamas per partijos sąskrydį. "Jo tiražas apytiksliai daugiau negu 500. Dalijome per sąskrydį. Dabar platiname, kas liko. Nusprendėm partijos nariams paaiškinti ir sudėjome jau publikuotus straipsnius", – dėstė M.Navickienė.

Keista, tačiau saviškiai to leidinio nebuvo matę. Antai TS-LKD frakcijos Seime atstovas Jurgis Razma prisipažino brošiūros nė akyse neregėjęs: "Jūs anksčiau už mane su ja susipažinote, tad nieko negaliu pasakyti."

Kairieji brošiūros, pastaruoju metu senamiesčio gyventojams mėtomos į pašto dėžutes, taip pat nebuvo regėję. "Tai primena banalų propagandinį leidinį. Konservatoriai ketverius metus neteisingai vertino situaciją, už tai nieko ir nenuveikė", – nukirto socialdemokratų propagandininkas G.Kirkilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sStanislovas Jakas

sStanislovas  Jakas portretas
BAISU PAGALVOTI KAIP PONAS KUBILIUS NUSKRIAUDE LIETUVOS PENSININKUS IS JUATIMDAMAS DALI PENSIJOS OVIKA ,IPATINGAI MAISTO PREKES BRANGINDAMAS ,,KUO PASEKOJE KAI KURIE PENSININKAI PRIE BADO RIBOS . O KIEK PRASKOLONO LIETUVA ,KUBILIUI REIKIA KUO SKUBIAU PAREIKSTI APKALTA UZ LIETUVOS GENOCIDA , TAI BAISUS ZMOGUS ,LIETUVOS ISDAVIKAS .STASYS KAUNAS.

sStanislovas Jakas

sStanislovas  Jakas portretas
BAISU PAGALVOTI KAIP PONAS KUBILIUS NUSKRIAUDE LIETUVOS PENSININKUS IS JUATIMDAMAS DALI PENSIJOS OVIKA ,IPATINGAI MAISTO PREKES BRANGINDAMAS ,,KUO PASEKOJE KAI KURIE PENSININKAI PRIE BADO RIBOS . O KIEK PRASKOLONO LIETUVA ,KUBILIUI REIKIA KUO SKUBIAU PAREIKSTI APKALTA UZ LIETUVOS GENOCIDA , TAI BAISUS ZMOGUS ,LIETUVOS ISDAVIKAS .STASYS KAUNAS.

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
KONSERVATORIAMS-APKALTA-UŽ LIETUVOS TAUTOS GENOCIDA PER TĄ KUBILIAUS METUS VYKDOMA ,,TAUPYMO'' POLITIKA.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių