Socialdemokratų gretose – sukilimas prieš A. Butkevičių

Pasirašant valdančiosios koalicijos sutartį, socialdemokratų derybininkai nepasirodė, išskyrus Ireną Šiaulienę ir partijos lyderį, premjerą Algirdą Butkevičių, kuris savo parašu patvirtino sutartį su „valstiečiais“.

Dauguma derybinės grupės narių išplatino pareiškimą, kuriame reiškia nepasitenkinimą derybų baigtimi. Tuo metu A. Butkevičius nepatenkintas tokiu partijos kolegų elgesiu.

Socialdemokratų derybinės grupės nariai Algirdas Sysas, Julius Sabatauskas, Andrius Palionis ir Gintautas Paluckas tarybai, prezidiumui ir valdybai išplatino pareiškimą, kuriame tvirtina, kad jų netenkina ministerijos, kurias socialdemokratai gavo.

„Nepritariame kuluariniam sprendimui atsisakyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos mainais į Ūkio ministeriją. Toks pasirinkimas demonstruoja, kad socialdemokratai ir toliau nori ginti ne žmogų, o – verslo subjektų interesus“, – teigiama pareiškime.

Nepritariame kuluariniam sprendimui atsisakyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos mainais į Ūkio ministeriją. Toks pasirinkimas demonstruoja, kad socialdemokratai ir toliau nori ginti ne žmogų, o – verslo subjektų interesus.

Socialdemokratų derybininkai taip pat tvirtina, kad derybinė grupė buvo įpareigota derėtis dėl ketvirtos ministerijos, tačiau šiuo klausimu deramasi nebuvo.

Pareiškimo autoriai apgailestauja, kad pasirašytoje su „valstiečiais“ koalicijos sutartyje nėra aiškios takoskyros dėl klausimų, kuriais socialdemokratų pozicija yra tvirta ir kurios partija neketina keisti – dėl asmenvardžių rašymo, šeimos sąvokos Konstitucijoje, partnerystės ir pagalbinio apvaisinimo įteisinimo.

Socialdemokratų lyderis A. Butkevičius, bendraudamas su LRT.lt, apgailestavo dėl tokio bičiulių pareiškimo ir teigė jį vertinąs neigiamai.

„A. Sysas nebuvo iki galo partijos valdybos pasitarime (vyko lapkričio 7 d. – LRT.lt) ir, jam dar nepasibaigus, vienai televizijai komentavo visai kitą sprendimą, nei buvo priimtas valdyboje. Be to, jis siekė, kad mūsų partija nesudarytų sutarties su „valstiečiais“ ir dirbtų opozicijoje. Dėl to man teko kelis kartus kalbėtis su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu, nes jis jau ketino pasirinkti kitus koalicijos partnerius“, – kalbėjo apie bendrapartiečių veiksmus A. Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Karbauskis lengvai sudoros socdemus.....

Anonimas

Anonimas portretas
Butkevičius už tai bus paskatintas atskirai : gaus ministro portfelį arba Seimo pirmininko pavaduotoju taps. Jis jau žiūri ne partijos , bet pačio sau interesų ir naudos.

Klausimelis.

Klausimelis. portretas
Baliu surengta aplinkosaugininku,nesustabde nei gaisras.Stai su kokiais,,principingais,,susidejoKarbauskis.Ar tokios permainos norejome?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių