Socialdemokratų gretose – raginimai J. Olekui trauktis iš pareigų

  • Teksto dydis:

Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas ragina savo kolegą socialdemokratą Juozą Oleką trauktis iš krašto apsaugos ministro pareigų dėl vadinamojo „auksinių šakučių“ pirkimo kariuomenėje. Apie galimą J.Oleko atsistatydinimą užsimena ir partijos pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

Pats J.Olekas teigia nematantis priežasčių trauktis iš pareigų.

„Tai ne tik mano vieno nuomonė. Mes, Kaišiadorių skyrius, buvom susirinkę ir apklausėm visus narius ir visų skyriaus narių nuomonė buvo, kad ministras turi atsistatydinti“, – BNS ketvirtadienį sakė Socialdemokratų partijos (LSDP) Kaišiadorių skyriui vadovaujantis B.Bradauskas.

Tokią nuomonę jis pareiškė ir trečiadienį vykusiame LSDP frakcijos Seime posėdyje. J.Oleko klausimas, anot B.Bradausko, greičiausiai bus svarstomas ir penktadienį vyksiančiame partijos tarybos posėdyje.

„Pasakiau aiškiai ir tiesiai mūsų partiečių nuomonę. Ne dėl to, kad jis (J.Olekas - red.) kaltas. Jis nėa kaltas, kariuomenės vadas kur kas kaltesnis. Bet, kad nuramintų visuomenės nuomonę jis pasitraukt galėtų – mėnuo laiko liko – ir įrodinėti savo teisą pasitraukęs iš šito posto. Kaip jis nuspręs, čia jo reikalas“, – svarstė B.Bradauskas.

Socialdemokrato nuomone, kur kas didesnė kaltė šioje istorijoje tenka kariuomenės vadui generolui leitenantui Jonui Vytautui Žukui, tačiau susitikimuose gyventojai kelia būtent J.Oleko atsakomybės klausimą.

„Čia, be abejo, yra suokalbis - nuo 2014 metų laikė tą reikalą nejudintą ir prieš pat rinkimus dabar išmeta. Be to, prezidentės pareiškimas melagingas, kuri dvigubai pakartojo, kad už prikimus atsakinga KAM. Ne KAM vykdė šitą pirkimą, o Lietuvos kariuomenė. Nereikia ministro kaltinti ten, kur jis nekaltas. Jis pats kreipėsi į prokuratūrą. O dabar tokia opinija sudaryta ir dabar tu pabandyk žmogui kaime susitikęs paaiškint...Mano šventa teisybė, kad nereikia skirti krašto apsaugai tiek pinigų, kad jais taškytis reikėtų“, – kalbėjo B.Bradauskas.

Paklaustas, kodėl J.Olekas turi trauktis, jei, paties vertinimu, yra visai nekaltas, B.Bradauskas paaiškino, kad reikia „nuraminti visuomenę“.

„Tiesiog reikia nuraminti visuomenę. Žinot, kaip visuomenė reikalauja kraujo, čia nuo viduramžių tas yra. Jis tikrai nekaltas, bet nu ką darysi, visuomenės opinija tokia“, – teigė B.Bradauskas.

G.Kirkilas: jei nepakeis viešos opinijos - turi trauktis

Seimo vicepirmininkas ir Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas BNS ketvirtadienį sakė, kad krašto apsaugos ministras turėtų atsistatydinti, jeigu nepakeis viešos nuomonės „auksinių šakučių“ istorijoje.

„Aš manau, kad jeigu nepavyktų kaip nors pakeisti viešos opinijos, tai aš manyčiau, kad iš tikrųjų tektų prisiimti atsakomybę“, – BNS sakė G.Kirkilas.

„Tada kito kelio nėra, (…) kaip tik trauktis iš pareigų“, – pridūrė jis.

Visgi parlamentaras teigė, kad keisti krašto apsaugos ministrą artėjant rinkimams būtų sudėtinga, ypač jeigu kartu su ministru atsistatydintų kariuomenės vadas.

Tuo metu Seimo vicepirmininko ir LSDP pirmininko pavaduotojo Algirdo Syso nuomone, J.Olekas elgėsi ir šiuo metu elgiasi teisingai.

„J.Olekas elgiasi labai teisingai, jis pradėjo viešinti visus dokumentus, jo kreipimąsi į prokuratūrą – pusantrų metų tyrimas, nieko neradimas, po to kreipimasis į Viešųjų pirkimų tarnybą. Pirmas atvejis toks, nenustačius nusikaltimo dar bandoma ieškoti. VPT „šakučių skandalą“ tyrė du su puse mėnesio, mums atrodo, viskas daroma dirbtinai“, – BNS sakė A.Sysas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
yra debilu kurie palaiko oleka ir generola nes ju smegenyse rusu gresme tapo ju paranoja o ka cia kalbet koks premjeras tokia ir vyriausybe tuo ir viskas pasakyta

kęstui-

kęstui- portretas
Ar tu gimei toks durnas??? Ar fašistas putinas tave tokiu padare?? Ko gero nučiulpei ne vienam rusofasistui, kacape suknistas.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl sustoti su NATO reikalingais dviem procentais? Mes galime investuoti į auksines šakutes kariuomenei tris procentus ir daugiau: Tai suspėjo pasakyti mūsų ministras Olekas. Kokia ironija. Bet paaiškina, kodėl visa kita mūsų valstybėje nuėjo į smirdančią atmatų duobę. "Verta paminėti, kad Lietuvoje tik kas antras studentas mokosi valstybės sąskaita. Studentai gauna de facto mažiausią studijų krepšelį Europoje. Lietuvoje aukštosios mokyklos gauna vienam studentui per metus vidutiniškai 2,09 tūkst. eurų. Beje, ši suma yra savo dydžiu artima darželinuko krepšeliui. Tai – daug ką pasakantis skaičius apie Lietuvos aukštojo mokslo finansavimo būklę. Prisiminkime, kad Estijoje į kiekvieną studentą valstybė investuoja tris kartus daugiau lėšų." Estija gyvuos. Lietuva - tikrai ne, bent jau dabartiniam pavidale. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių