A. Butkevičius su S. Skverneliu derins kandidatus į teisingumo ministrus

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų partijos lyderis, kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius artimiausiu metu planuoja su paskirtuoju premjeru Sauliumi Skverneliu aptarti galimus kandidatus į teisingumo ministrus.

„Kandidatų mes turime tikrai gana daug. Šiandien dar tikiuosi pakalbėti su paskirtuoju ministru pirmininku, aptarsime dviese kai kurias kandidatūras, ir aš norėsiu sužinoti, dėl kokių priežasčių kai kurios kandidatūros lyg nebuvo tinkamos, nors mes manome, kad tikrai turi didžiulę kompetenciją“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Penktadienį Socialdemokratų partijos valdyba turėtų tvirtinti naują kandidatą į ministrus.

Pasak A.Butkevičiaus, socialdemokratai į teisingumo ministrus svarstė penkis kandidatus, tarp jų esą būta ir ne partijos narių.

Pats sausas faktas, kad prieš pusantrų metų padarytas pažeidimas, be detalių, jau turėtų būti ir negaliojantis, (neatrodė kliūtis), bet aplinkybės, kaip detaliai klostėsi tie įvykiai, važinėjimas kraujo pridavimo, teismo procesai, pagaliau slėpimo–neslėpimo istorija, turinti klausimų, darė darbą neįmanomą.

„Buvo pateikti ir profesionalai, kurie nepriklauso mūsų partijai. Kadangi matėme tam tikrus jaunus žmones, galima sakyti, perspektyvius žmones, kurie gali užimti teisingumo ministro postą, dėl to buvo mūsų partijos narys pasirinktas“, – aiškino A.Butkevičius.

Paskirtasis premjeras, „valstiečių“ atstovas Saulius Skvernelis sakė laukiantis kandidatūros ir manantis, kad „šis kartas bus labiau sėkmingas“.

Klausiamas, ar nesiūlytų socialdemokratams naujo kandidato ieškoti tarp nepartinių, S.Skvernelis sakė, kad „žinant šitos Vyriausybės formavimo principus, jie tikrai gali pasiūlyti žmogų, kuris nepartinis, atstovautų jų programai, rinkėjui“.

Paskirtasis premjeras taip pat tvirtino, kad Juliaus Pagojaus kandidatūra atrodė tinkama, nepaisant fakto, kad būdamas viceministru vairavo neblaivus, kol nepaaiškėjo daugiau aplinkybių – važiavimas priduoti kraujo į tolimesnę ligoninę ir t.t.

„Pats sausas faktas, kad prieš pusantrų metų padarytas pažeidimas, be detalių, jau turėtų būti ir negaliojantis, (neatrodė kliūtis), bet aplinkybės, kaip detaliai klostėsi tie įvykiai, važinėjimas kraujo pridavimo, teismo procesai, pagaliau slėpimo–neslėpimo istorija, turinti klausimų, darė darbą neįmanomą“, – sakė S.Skvernelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtino, jog socialdemokratams ieškant kandidato į teisingumo ministrus gali būti patvirtinta ir nepilnos sudėties Vyriausybė.

„Vyriausybė gali būti tvirtinama ir su trylika ministrų, jokių problemų nėra“, – žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Į klausimą, ar iš socialdemokratų laukia nepartinio kandidato, R.Karbauskis atsakė, jog tai esąs koalicijos partnerių pasirinkimas. „Mes šitoj vietoj negalim nurodinėt“, – sakė R.Karbauskis.

Pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų partijos susitarimą, kandidatą į teisingumo ministrus teikia socialdemokratai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, kad apsaugotų ir savo šeimą, ir Vyriausybę nuo šmeižto dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas netiko dėl amžiaus ir politikavimo.

Buvusio teisingumo viceministro J.Pagojaus kandidatūra buvo pateikta antradienį, ir tą pačią dieną jis paskirtas ministrus. Po to iškart paaiškėjo, kad tuomečio teisingumo viceministro vairuojamas automobilis buvo sustabdytas pernai gegužės pabaigoje kelyje Smiltynė-Nida. Patikrinus J.Pagojų alkoholio tikrintuvu nustatytas 0,67 promilės girtumas. Jis pareigūnus informavo apie darbovietę, bet ne apie pareigas. Socialdemokratas tvirtino nenorėjęs sudaryti įspūdžio, kad daro spaudimą policijai.

Apie J.Pagojaus sulaikymą visuomenei nepranešta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Būtina vyti Butkevičių kuo toliau, nes socialdemokratai jau pilnai prisidirbę į kelnias. Kaune socialdemokratai suviduriavo....

KKK

KKK portretas
Nebeturi ką pasiūlyti,daugeliui tik bezdakelnių reikia,o jaunimas kažkoks pasiklydęs....

kjkjk

kjkjk portretas
patraukit, pagaliau tą Butkevičių nuo lovio, kiek jis gali skandinti jūsų partiją, juk matot, kad jos alsuoja. Kaip galėjo jums visiems vienu metu protas aptemti. Nubuskit pagaliau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių