Socialdemokratai ragina formuoti rekomendacijas rengsiantį ekspertų komitetą

Seimo socialdemokratų partijos frakcija ragina dabartinius valdančiuosius telkti visą dėmesį ir išteklius sveikatos apsaugos sistemos darbui užtikriti. Jų teigimu, nei susirgusieji COVID-19, nei kenčiantys nuo kitų ligų negali likti be gydymo.

„Signalai apie užpildytas ligoninių vietas, kur gydomi ligoniai su COVID-19 diagnoze, verčia imtis skubių ir ypatingų priemonių, kad koronavirusu užsikrėtę ir sunkiai sergantys žmonės neliktų be medicininės pagalbos. To tikrai negali būti mūsų valstybėje, juk šįkart sergamumo banga buvo prognozuota ir jai buvo rengiamasi. Sergančiųjų ir mirštančiųjų gelbėjimas negali likti tik jų pačių problema“, – teigia Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Stiprinant pajėgas kovai su COVID-19, pasak socialdemokratų, negali būti apleista skubi pagalba ir lengva ranka atšaukiamos planinio gydymo paslaugos. Kartojasi pirmojo karantino situacijos, kai pacientai skundžiasi širdies, kraujospūdžio sutrikimais, kvėpavimo takų negalavimais, kreipiasi į poliklinikas, o jiems tepasiūlomos konsultacijos telefonu.

„Medikai praneša apie sunkumus užtikrinant sklandų skubios pagalbos, nesusijusios su COVID-19 infekcija, teikimą, bet jų balsas vis dar ignoruojamas, o išdrįsę viešai kalbėti sulaukia spaudimo. Kviečiu pasinaudoti jau esamais gerais pavyzdžiais kaip lanksčiai valdyti pacientų srautus, kad būtų išsaugotas maksimalus skubios pagalbos prieinamumas bei kuo mažesnis planinių paslaugų ribojimas. Efektyviausia būtų kuo greičiau suformuoti reguliarų ekspertų komitetą, kuris koordinuotai rengtų rekomendacijas. Antras dalykas, dėl dažnos saviizoliacijos medikai praranda nemažą atlyginimo dalį, o viršvalandžių apskaita vis šlubuoja, tad jei medikų gerovė yra prioritetas – turime apsaugoti, kad jie nenukentėtų finansiškai, kai emociškai ir fiziškai medikai ir taip yra išsekę“, – siūlo socialdemokratė Seimo narė Dovilė Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nelabai aišku koks tas ekspertų darbas konkrečiai,ar tai komisija,kuri skirstys ligonius ar jiems iš tikrųių reikia tos medicininės paslaugos,ar gali apsieiti be jos?Gal tik man nedaėjo socialdemokračių"gili mintis".

Tie sosdemai

Tie sosdemai portretas
kaip visada juokingi - kam reikalingas nereikalingas ir galios neturintis darinys?Kad įvyktų dar viena Kažko-tai imitacijos premjera?Šis pasiūlymas puikiai rodo nuolatinę sos'demų darbo valdžioje esmę. Taip jie ir dirbo per visas kadensijas..:D)

Tik baudos bukiems smegenis praplaus.

Tik baudos bukiems smegenis praplaus. portretas
Su bukais ir neigiančiais ,platinančiais virusą geruoju nesusitvarkysi,Tam reikia griežtų taisyklių,baudų.Skaičiau ,kad daugelis sergančiu ,kone dustančiu nesisaugo pakol nepradės visai dusti.Tokie ir užpildo ligonines ir nebeliekąvietos kitiomis ligomis sergantiems.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių