Socialdemokratai neranda kandidato į teisingumo ministrus?

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Socialdemokratų kandidatą į teisingumo ministrus planuoja paskelbti per partijos prezidiumo posėdį, kuris, kaip planuojama, įvyks trečiadienį.

„Konkrečiai jau vienas kandidatas bus įvardintas mūsų partijos prezidiumo posėdyje, prezidiumo posėdis greičiausiai įvyks trečiadienį“, – BNS Kaune pirmadienį sakė premjeras A.Butkevičius.

Pasak jo esama kelių kandidatų, juos turi patikrinti teisėsaugos tarnybos.

„Turime keletą kandidatų. Trečiadienį jau juos sužinosite“, – sakė Socialdemokratų lyderis.

Jis neatskleidė, ar tarp kandidatų bus nepartinių, tačiau teigė, kad visi jie turi teisinį išsilavinimą.

„Svarstomi ir tokie, ir tokie. (...) Negaliu atsakyti – svarstomi yra“, – sakė A.Butkevičius.

„Jeigu nebūtų keliamas reikalavimas būti teisininku, kandidatų mes daug daugiau surastume. Ir ne bet kas nori eiti už tokį nedidelį ministro atlyginimą“, – pridūrė jis.

Socialdemokratų lyderis taip pat neatskleidė, ar rengiasi kandidatuoti į Seimo vicepirmininkus, ir teigė į tai atsakysiantis trečiadienį.

Pirmadienį A.Butkevičius Kaune susitiko su partijų skyrių vadovais, kurie galėjo Socialdemokratų vadovybei išsakyti savo pastabas dėl pralaimėtų Seimo rinkimų.

„Tikslas buvo, kad nebekalbėtų vien partijos vadovai, bet iš apačios galėtų kalbėti skyrių pirmininkai atvirai, teikti pasiūlymus. (...) Taip pat patvirtinome, kad partijos pirmininkas bus renkamas visuotinai – visi partijos bičiuliai balsuos už kandidatus“, – apie aptartus klausimus pirmadienio vakarą sakė A.Butkevičius.

Teisingumo ministro postas naujoje Vyriausybėje liko laisvas šių pareigų atsisakius Juliui Pagojui. Jis praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus informacijai, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau Socialdemokratų partija į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas „valstiečiams“ taip pat neįtiko, kaip teigta, dėl amžiaus ir politikavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui

anonimui portretas
Na, kaip neturi kandidato? Turi! Ir dar kokį! Spėkit: Šiaulienę.

petras

petras portretas
nėra socdemams ką pasiųlyti į ministrus,visi apsišikę iki ausų...

...

... portretas
Prie ko čia Butkevičius, prie ko čia socdemai - ministrų parinkimas pagal Konstituciją TIK Skvernelio ir teisė, ir PAREIGA.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių