Socialdemokratai neprisidėjo prie valdančiosios koalicijos Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Išrinktajam Šiaulių miesto merui nepartiniam Artūrui Visockui kol kas nepavyksta suburti daugumos savivaldybės taryboje.

Prisidėti prie valdančiosios koalicijos nesutiko Socialdemokratų partijos nariai.

Kaip BNS trečiadienį sakė Šiaulių socialdemokratų lyderis, kadenciją baigiantis miesto meras Justinas Sartauskas, partijos netenkina koalicijos siūlomos sąlygos.

„Kažkas susiderina savo pozicijas, o socialdemokratai turi ateiti prie suderintų pozicijų. (...) Ten, kur principiniai mūsų nesutarimai – mokyklų tinklo pertvarka, „Busturo“, monopolinių įmonių dalykai, koks bus jų likimas – į tuos mūsų klausimus jie nesureagavo. Kita vertus, atmesdami mūsų pasiūlymus, jie susiderina pozicijas ir mums pasiūlo pasižiūrėti, pateikti pastabas. Mes pateikėme pastabas ir tada turėjo įvykti derybos. Ir jų neįvyko“, – sakė J.Sartauskas.

Dėl darbo valdančiojoje koalicijoje Šiauliuose jau yra sutarusios keturios politinės jėgos: visuomeninis rinkimų komitetas Artūro Visocko nepartinis sąrašas, Liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tai 15 tarybos narių iš esamų 34.

Daugiausiai – šešias – vietas taryboje turintys socialdemokratai būtų užtikrinę, kad koalicija taryboje turėtų valdančiąją daugumą.

Antrojoje vietoje liko penkis mandatus gavęs visuomeninis rinkimų komitetas Artūro Visocko nepartinis sąrašas. Liberalai gavo keturis, konservatoriai – tris, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga – du mandatus.

Į Šiaulių miesto tarybą taip pat pateko visuomeninis rinkimų komitetas „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“, pelnęs keturias vietas, ir po dvi vietas gavusios Darbo partija, Lietuvos liaudies partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“.

Ketvirtadienį vyks pirmasis naujai išrinktos Šiaulių miesto savivaldybės tarybos posėdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių